Basket Talk

Ολυμπιακός - Περιστέρι 79-67: Με το μυαλό στο Βελιγράδι οι «ερυθρόλευκοι»... έπαιξαν με τη φωτιά αλλά δεν κάηκαν (video)

Ολυμπιακός - Περιστέρι 79-67: Με το μυαλό στο Βελιγράδι οι «ερυθρόλευκοι»... έπαιξαν με τη φωτιά αλλά δεν κάηκαν (video)

Εξαιρετική εμφάνιση από το αξιόμαχο Περιστέρι, που εκμεταλλεύτηκε το σωματικό και πνευματικό «άδειασμα» των «ερυθρολεύκων» από το Final 4 και τους έβαλε πολύ δύσκολα στο ΣΕΦ, «πέφτοντας» όμως στο τέλος με 79-67.

Παρά την πολύ ανταγωνιστική εμφάνιση από τον Μίλαν Τόμιτς και τους παίκτες του, που είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη και να γράψει το 1-0 στα προημιτελικά της Basket League. Οι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν τη σειρά στο Περιστέρι και να σφραγίσουν την παρουσία τους στην τετράδα, την Παρασκευή (27/5 στις 19:30). 

Το ματς 

Με τον εκπληκτικό Πέτεγουεϊ να φτάνει γρήγορα τους δέκα πόντους, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βάλουν προβλήματα στον Ολυμπιακό στην αρχή του ματς (6-13 στο 7’), φτάνοντας μέχρι και το +9 (11-20 στο 10')!

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν σε χαμηλούς ρυθμούς, δείχνοντας… άδειοι πνευματικά μετά την επιστροφή από το Βελιγράδι, με το Περιστέρι να το εκμεταλλεύεται και με τον 18χρονο Μπιλάλη να παίζει σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο (!), έφτασε να προηγηθεί και με double score (13-26 στο 12’)! Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στους 28 πόντους, όμως η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς έτρεξε σερί 7-0 κλείνοντας το ημίχρονο με το υπέρ της 28-35, βάζοντας μεγάλα… ζόρια στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με συνεχόμενους πόντους από τον Σάσα Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός έδειξε να κλείνει την ψαλίδα και με υπομονή στην επίθεση, κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στο ματς (41-40 στο 26’). Όμως παρά την αδιαμφισβήτητη διαφορά ποιότητας, η ενέργεια που έβγαζαν στο παρκέ οι Περιστεριώτες δεν άφηνε τον Ολυμπιακό να πάρει τα ηνία του αγώνα, με το παιχνίδι να κρίνεται στα τελευταία λεπτά! Μάλιστα λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ και στη συνέχεια είχε έντονο διάλογο στον πάγκο με τον Γιώργο Μπαρτζώκα...

Ο Ολυμπιακός με το ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου πήρε το προβάδισμα, μην μπορώντας όμως να «ξεμπερδέψει» μια και καλή με το πολύ μαχητικό Περιστέρι που πραγματοποίησε μια πραγματικά αξιέπαινη εμφάνιση μέχρι και την τελική ευθεία του αγώνα. Τελικά ένα μικρό ξέσπασμα, με δύο τρίποντα από τον Σλούκα και ένα του Λαρεντζάκη ήταν αρκετά για να φέρουν ένα προβάδισμα 7 πόντων στους ερυθρόλευκους (69-62 στο 37’), το οποίο και διατήρησαν μέχρι το τέλος, με την μεγάλη έκπληξη τελικά να μην ολοκληρώνεται από πλευράς Περιστερίου...

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 28-35, 51-54, 79-67 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0