Basket Talk

Πρόκριση Προμηθέα στα ημιτελικά, «έπεσε» μαχόμενη στην παράταση η ΑΕΚ (video)

Πρόκριση Προμηθέα στα ημιτελικά, «έπεσε» μαχόμενη στην παράταση η ΑΕΚ (video)
Φοβερό ματς στην Πάτρα, με τον Προμηθέα να διατηρεί τα ηνία στη μεγαλύτερη διάρκεια, την ΑΕΚ να επιστρέφει και να στέλνει το ματς στην παράταση (65-65), όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στη νίκη (77-75) και στο 2-0 που τους στέλνει στα ημιτελικά! 

Μετά από 45 λεπτά... μάχης, με τραυματισμούς, ένταση, λάθη και αποβολές στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος», ο Προμηθέας λύγισε τελικά την αντίσταση της Ένωσης, του «συγκινητικού» Μπράιαν Ανγκόλα και με το 2-0 στη σειρά, έκλεισε θέση στα ημιτελικά της Basket League, περιμένοντας τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός - Περιστέρι

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν, χάρη στους ανοιχτούς διαδρόμους που έβρισκαν στην κιτρινόμαυρη άμυνα (12-6 στο 6’). Η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα, όμως ισορρόπησε την κατάσταση και με τρίποντο του Κουζέλογλου κατάφερε να περάσει μπροστά (13-14 στο 8’), όμως ο Προμηθέας με buzzer beater του Αγραβάνη, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +5 (20-15 στο 10’).  

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο 2ο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται το τραγικό ποσοστό της ΑΕΚ από την περιφέρεια και να διατηρούν ένα προβάδισμα κοντά στους 5 πόντους.  Με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Ανγκόλα στο 27’, η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί με 28-29, όμως με εντυπωσιακό σερί 11-0, οι Πατρινοί κατάφεραν να  φτάσουν για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (39-29 στο 20’).

Στο 2ο ημίχρονο η κυριαρχία του Προμηθέα συνεχίστηκε, με την ομάδα του Μάκη Γιατρά να βρίσκει τις λύσεις, ώστε να διατηρεί τη διαφορά κοντά στα επίπεδα των 10 πόντων, χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει περισσότερο.  

Όλα κρίθηκαν στο 4ο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να επιστρέφει στη διεκδίκηση της νίκης! Σχεδόν 4 λεπτά πριν το τέλος, ο Άντι Ράουτινς τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παρκέ. Η Ένωση, με τον Ανγκόλα να το… παίρνει προσωπικά, έτρεξε ένα σερί 9-0, μετατρέποντας το 65-56 σε 65-65, με το ματς να βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία 32 δευτερόλεπτα πριν το τέλος! Στις τελευταίες επιθέσεις των δύο ομάδων, το άγχος κατέβαλλε άπαντες και με συνεχόμενα λάθη εκατέρωθεν, το ματς οδηγήθηκε σε παράταση. 

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με καμία από τις δύο να μην μπορεί να ξεφύγει με περισσότερους από τρεις πόντους! Η τελευταία επίθεση ήταν για την ΑΕΚ, με το σκορ στο 77-75 υπέρ των γηπεδούχων, ο Ανγκόλα πήρε το μακρινό τρίποντο στην εκπνοή, όμως αστόχησε και η πρόκριση για τα ημιτελικά πήγε στα χέρια του Προμηθέα

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 39-29, 57-48, 65-65 (κ.δ.), 77-75.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0