Basket Talk

Η Λάρισα επέστρεψε από την κόλαση και έστειλε τον Κολοσσό σπίτι του, επικρατώντας με 83-82 σε 45λεπτο θρίλερ!

Η Λάρισα επέστρεψε από την κόλαση και έστειλε τον Κολοσσό σπίτι του, επικρατώντας με 83-82 σε 45λεπτο θρίλερ!
Φοβερά και τρομερά πράγματα από τη Λάρισα, η οποία μετά από το διπλό που πέτυχε στη Ρόδο κατάφερε να ανατρέψει ένα ματς που βρισκόταν πίσω στο σκορ για 39 λεπτά και να πάρει τελικά τη νίκη με 83-82 (72-72 κ.ά), προκρινόμενη στην επόμενη φάση των play-offs της Basket League
Σε θρίλερ ακατάλληλο για καρδιακούς εξελίχθηκε το ματς στο Κλειστό της Νεάπολης. Η Λάρισα βρισκόταν πίσω στη διάρκεια όλου του αγώνα, τον οποίο κατάφερε με πολύ κόπο να στείλει σε παράταση και τελικά να κερδίσει με το οριακό 83-82 (72-72 κ.ά), εξασφαλίζοντας μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League και στέλνοντας παράλληλα τον Κολοσσό Ρόδου σπίτι του! 

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Θοδωρής Ζάρας με 18 πόντους. Double-double με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ από τον Ουσμάν Κρουμπάλι. Πολύτιμη η προσφορά των Μάριν Μάριτς και Στέφαν Μούντι που πέτυχαν 16 και 15 πόντους αντίστοιχα. 

Ο αγώνας


Ο Κολοσσός βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα που υπέστη από τη Λάρισα στη Ρόδο πρίν από δύο 24ωρα και μπήκε στο παρκέ με ξεκάθαρο στόχο να πάρει τα ηνία, κάτι που συνέβη στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να προηγούνται μέχρι και με 12 πόντους (18-6, 6'10") και γενικά έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση, μέχρι που οι παίκτες του Φώτη Τακιανού έτρεξαν ένα επιμέρους 9-0 και ισοφάρισαν σε 31-31 στο 18'. Η ανάπαυλα βρήκε εν τέλει το σύνολο του Ηλία Καντζούρη στο +3 (35-32). 

Η επιθετική παραγωγή των δύο ομάδων αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, κατά την οποία ο Τζόρνταν Φλόιντ πέτυχε τους 11 από τους 24 πόντους του Κολοσσού, βοηθώντας την ομάδα του να μπει στο τέταρτο δεκάλπτο με ένα προβάδισμα πέντε πόντων (59-54, 30'). 

Οι μάχες μεταξύ των δύο ομάδων έγινε πολύ πιο σκληρές στο τελευταίο αυτό κομμάτι του παιχνιδιού. Η Λάρισα πλησίασε σε απόσταση ενός καλαθιού (70-68), 59" πριν το φινάλε με πέντε διαδοχικούς πόντους δια χειρός Μιχάλη Τσαϊρέλη και δύο του Ζώη Καράμπελα. Ο Κολοσσός έχασε διπλή ευκαιρία με Φλόιντ και Τιλί, όμως ούτε ο Τσαϊρέλης βρήκε σκορ για τους γηπεδούχους στην επόμενη επίθεση, με τον Ουσμάν Κρουμπάλι να κάνει φάουλ στον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού στη διεκδίκηση του ριμπάουντ. Αυτός έβαλε 1/2 βολές για να γράψει το 71-68 με 20 δευτερόλεπτα να απομένουν στο χρονόμετρο. Ο Στέφαν Μούντι ήταν αυτός που έστειλε το ματς στην παράταση χάρις σε ένα εύστοχο σετ βολών και ένα λέι απ, αφού στο ενδιάμεσο ο Φλόιντ έκανε 1/2 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, ενώ προηγουμένως μετρούσε 9/9 βολές.  

Η Λάρισα πήρε το πρώτο της προβάδισμα στο ματς στο ξεκίνημα του έξτρα πενταλέπτου, χάρις σε δύο βολές του Θοδωρή Ζάρα, ενώ κατάφερε να προσπεράσει με 3 πόντους (81-78 στο 43'30" και 83-80 στο 44'40"). Ο Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος έδειξε ψυχραιμία και μείωσε σε 83-82 από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Ο Μούντι υπέπεσε σε λάθος, ο Ουίλιαμς του έκλεψε τη μπάλα, αλλά ο Φλόιντ δεν κατάφερε να ευστοχήσει και να λυτρώσει τον Κολοσσό, με τους παίκτες της Λάρισας να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς! 

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-35, 54-59, 72-72 (κ.ά), 83-82

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ. 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0