Basket Talk

Το κάρφωμα της χρονιάς: Πώς ο Άντριου Ουίγκινς έκανε πόστερ τον Ντόντσιτς (video)

Το κάρφωμα της χρονιάς: Πώς ο Άντριου Ουίγκινς έκανε πόστερ τον Ντόντσιτς (video)

Ο παμπόνηρος Σλοβένος προσπάθησε και προς στιγμή κατάφερε να εκμαιεύσει το επιθετικό φάουλ δήθεν ότι χτυπήθηκε στο πρόσωπο. Όμως ο Στιβ Κερ με το challenge κατάφερε να περάσει το φοβερό και τρομερό κάρφωμα του Άντριου Ουίγκινς στην ιστορία.

Απέμεναν περίπου 6,5 λεπτά για την ολοκλήρωση του 3ου αγώνα της σειράς των τελικών των πλέι-οφ στη Δύση, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ήταν μπροστά στο σκορ όταν ο Ουίγκινς πήρε τη μπάλα έξω από το τρίποντο, βρήκε ανοιχτό διάδρομο μπροστά του, πάτησε δυνατά λίγο μετά τη γραμμή των φάουλ και… «σκότωσε έναν άνθρωπο» όπως χαρακτηριστικά γράφθηκε στο twitter με το ασύλληπτης δύναμης κάρφωμά του ισοπεδώνοντας τον Λούκα Ντόντσιτς που βρέθηκε στο… λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.
4_79.jpg

Οι διαιτητές αρχικά χρέωσαν τον Ουίγκινς με επιθετικό φάουλ αλλά ο Κερ έκανε challenge και άλλαξαν την απόφασή τους. Μέχρι και ο παμπόνηρος Ντόντσιτς παραδέχθηκε πως «ήταν ένα εντυπωσιακό κάρφωμα». «Είδα ξανά το βίντεο και είπα “ουάου”. Ήταν απίστευτο κάρφωμα» παραδέχθηκε ο Σλοβένος που ένιωσε όπως το 2007 ένας άλλος ευρωπαίος, ο Αντρέι Κιριλένκο των Γιούτα Τζαζ τότε «πάνω» από τον οποίο είχε καρφώσει ένας άλλος τότε παίκτης των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ο Μπαρόν Ντέιβις σε αγώνα των πλέι-οφ.

Απολαύστε το κάρφωμα του Ουίγκινς



και θυμηθείτε και το εμβληματικό κάρφωμα του Μπαρόν Ντέιβις το 2007


Γιάννης Ψαράκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0