Basket Talk

Η Λιετκαμπέλις του Καλαϊτζάκη «πέταξε» εκτός τελικών τη Ζαλγκίρις 29 χρόνια μετά!

Η Λιετκαμπέλις του Καλαϊτζάκη «πέταξε» εκτός τελικών τη Ζαλγκίρις 29 χρόνια μετά!
Τεράστια πρόκριση στους τελικούς του λιθουανικού πρωταθλήματος για την Λιετκαμπέλις του... δικού μας Παναγιώτη Καλαϊτζάκη που κέρδισε με 86-75 το μεγάλο φαβορί, Ζάλγκιρις Κάουνας! Ιστορική αποτυχία για την ομάδα του Λεκαβίτσιους, που έμεινε εκτός τελικών για πρώτη φορά από την ίδρυση της Λίγκας!

Απίστευτό και όμως... Λιθουανικό! Η «άσημη» Λιετκαμπέλις του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη πανηγύρησε μια τεράστιας σημασίας νίκη απέναντι στην Ζαλγκίρις (86-75), φτάνοντας στο 3-1. Η ομάδα του Καλαϊτζάκη κατάφερε με αυτό τον τρόπο να προκριθεί στους τελικούς του λιθουανικού πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρίτας.

Η Ζαλγκίρις είχε να χάσει τον τίτλο στην Λιθουανία, 11 ολόκληρα χρόνια, από το μακρινό 2011, ένα σερί που σταμάτησε σήμερα! Παράλληλα είχε να μείνει εκτός τελικών 29 χρόνια! Ο Καλαϊτζάκης ήταν εξαιρετικός, παίζοντας κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της σειράς. Στον σημερινό 4ο τελικό που έδωσε την... χαριστική βολή στην ομάδα του Κάουνας, ο Έλληνας γκαρντ - φόργουορντ μέτρησε 8 πόντους, 4 ασίστ και 4 ριμπάουντ σε 30 λεπτά παρουσίας στο παρκέ. 

Κορυφαίος για τους νικητές, ο Όρελικ με 19 πόντους ενώ από πλευράς Ζάλγκιρις «διασώθηκαν» κάπως οι Κάβανο και Λεκαβίτσιους με 14 πόντους, μην μπορώντας όμως να αποτρέψουν το... ιστορικό κάζο για την ομάδα τους. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Λιετκαμπέλις θα αντιμετωπίσει την Λιέτουβος Ρίτας στους τελικούς, ενώ η Ζαλγκίρις θα παίξει στους μικρούς τελικούς για την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 43-32, 67-57, 86-75 

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0