Basket Talk

Στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια και με τη... βούλα!

Στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια και με τη... βούλα!
Η σχετική τροπολογία για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα επόμενα 49 χρόνια, εγκρίθηκε από τη Βουλή.
Μία ημέρα ιστορικής σημασίας «ξημέρωσε» για το μπασκετικό τμήμα του Παναθηναϊκού, μιας και η σχετική τροπολογία για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ για τα επόμενα 49 χρόνια, ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Στην εν λόγω συμφωνία, μάλιστα, περιλαμβάνεται το κεντρικό κτήριο μαζί με τα βοηθητικά, τα γραφεία, τις εγκαταστάσεις, τον κινητό εξοπλισμό, αλλά και τον περιβάλλονα περιφραγμένο χώρο. Δεν θα κατέχει, ωστόσο, δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του πάρκινγκ (P5).

Από την άλλη πλευρά, το ΟΑΚΑ θα λαμβάνει το 30% των ετήσιων καθαρών εσόδων, με εξαίρεση τα έσοδα από εισιτήρια, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις.

Η ΚΑΕ δεσμεύεται πως θα υπάρξει επένδυση τριών εκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα 12 χρόνια και εγγυάται για τη συντήρηση του γηπέδου και την αποκατάσταση κάθε ζημιάς. 

Σημειώνεται πως η ΕΟΚ θα χρησιμοποιεί τις εγκαστάσεις για τις ανάγκες των εθνικών ομάδων, αλλά και για φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης:

«Η αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων αποτελεί βασικό τομέα προτεραιότητας των πολιτικών μας. Εξαρχής, θέσαμε σε απόλυτη προτεραιότητα την συντήρηση, την έξοδο από το μαρασμό, την αναβάθμιση και την αξιοποίηση των Ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και της κοινωνίας.

Το κάνουμε πράξη στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο (Κλειστό) των Άνω Λιοσίων! Το κάνουμε πράξη στο Ολυμπιακό Χωριό! Το κάνουμε πράξη στο ΟΑΚΑ!

Αξιοποιούμε το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α. μέσω της παραχώρησης του στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, σε ένα ιστορικό σωματείο, τον «εξάστερο» για τους φιλάθλους του, που μας έχει χαρίσει στιγμές υπερηφάνειας και χαράς και έχει τιμήσει με διακρίσεις το ελληνικό μπάσκετ. Μάλιστα, οι επιτυχίες του έχουν συνδεθεί με το γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, φροντίζουμε ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στα υπόλοιπα αθλήματα (Εθνικές ομάδες μπάσκετ, ξιφασκία, χειροσφαίριση, τσιρλίντινγκ), να μην πλήττονται τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

Έτσι, ορίζουμε ρητά τους χώρους για τα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), καθώς και τη χρήση του κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ από τις Εθνικές ομάδες μπάσκετ όλων των κατηγοριών.

Η συμφωνία παραχώρησης του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό είναι προς όφελος όλων και είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει συνολικά το ελληνικό μπάσκετ να αναπτυχθεί εκ νέου και να πάει ακόμα ψηλότερα.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να συμπληρώσει το όραμα μας για το ΟΑΚΑ και τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και παραγωγικό σύμπλεγμα αθλητικών υποδομών, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του Κέντρου Υγρού Στίβου, την αξιοποίηση των τένις, την αλλαγή των ταρτάν των στίβων, ύψους 5,5 εκατ. που υπογράφεται το αμέσως επόμενο διάστημα με την Περιφέρεια Αττικής, την συντήρηση των έργων Καλατράβα, καθώς και όλες τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που έχουν ανακοινωθεί και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναβαθμίζουμε το ΟΑΚΑ και το ολοκληρώνουμε ως σύγχρονο αθλητικό πόλο και τοπόσημο
».
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0