Basket Talk

Στέφαν Γιόβιτς: Ένα ακόμα (χαμένο από χέρι) στοίχημα!

Στέφαν Γιόβιτς: Ένα ακόμα (χαμένο από χέρι) στοίχημα!

Ήρθε στον Παναθηναϊκό ως η μεγάλη ελπίδα, η λύση στο πρόβλημα στον «άσσο». Όμως το «εύθραυστο» κορμί του Στέφαν Γιόβιτς δεν τον άφησε να αποδώσει.

Στο άκουσμα της είδησης του ερχομού του Στέφαν Γιόβιτς στην Αθήνα για χάρη του Παναθηναϊκού, ένα αίσθημα ανακούφισης επικράτησε στους φίλους των «πρασίνων» προσβλέποντας στο πρόσωπο του το σωτήρα που θα «συμμάζευε» την κατάσταση στην περιφέρεια. Όμως τα πολύπαθα πόδια του διεθνή Σέρβου δεν το επέτρεψαν αυτό.

Το BN Sports παρουσιάζει το χρονικό της παρουσίας του Σέρβου στο «τριφύλλι» για τη φετινή τουλάχιστον σεζόν (υπάρχει οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιο του για έναν ακόμα χρόνο), η οποία έληξε μετά από 3’52΄στο Ιβανώφειο με μια ακόμα θλάση. Άλλη μια περίπτωση για τον Παναθηναϊκό που ρίσκαρε και έχασε.

6 Δεκεμβρίου 2021: Πληροφορίες από τη Σερβία αναφέρουν τον Στέφαν Γιόβιτς ως βασικό στόχο του Παναθηναϊκού για να αντικαταστήσει τον Γιόγκι Φέρελ και να αναλάβει την «μπαγκέτα του ενορχηστρωτή» των «πρασίνων». Το όνομα του εμφανιζόταν συχνά πυκνά και τα προηγούμενα χρόνια στο μεταγραφικό ρεπορτάζ της ομάδας.

13 Δεκεμβρίου 2021: Οι φήμες για το ενδεχόμενο απόκτησής του πληθαίνουν, ο Δημήτρης Πρίφτης δεν τις αρνείται αλλά τονίζει παράλληλα πως ο Γιόβιτς δεν είναι αγωνιστικά έτοιμος για να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση ο Παναθηναικός.

1 Ιανουαρίου 2022: Κυκλοφορεί συνέντευξή του στο δημοσιογραφικό μέσο Mozzartsport της πατρίδας του που δηλώνει την επιθυμία του να αγωνιστεί και πάλι, αφήνοντας ταυτόχρονα ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της Ελλάδας και του Παναθηναϊκού.
rrr_1.jpg

7 Ιανουαρίου 2022: Ο γάμος έγινε και επισήμως, με τον Σέρβο πόιντ γκαρντ να ανακοινώνεται από τους «πράσινους». Το συμβόλαιο που υπέγραψε είχε διάρκεια μέχρι το τέλος της σεζόν με οψιόν ανανέωσης και για την επόμενη.

17 Ιανουαρίου 2022: Η άφιξη του στην Ελλάδα αναβάλλεται αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και μπήκε σε καραντίνα με αποτέλεσμα να έρθει στην Ελλάδα 10 μέρες μετά την ανακοίνωση απόκτησής του.
ppppp.jpg

28 Ιανουαρίου 2022: Το ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα έμελλε να είναι στην Euroleague απέναντι στη Μπασκόνια. Έπαιξε 19’20 λεπτά με έξι πόντους, τρία ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

11 Φεβρουαρίου 2022: Η πιο γεμάτη του εμφάνιση με τα «πράσινα» τουλάχιστον ως προς τον χρόνο συμμετοχή του. Ο Σέρβος γκαρντ έμεινε στο παρκέ 32’54 μετρώντας 6 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα και βοηθώντας την ομάδα του να φύγει με το διπλό από το Αστρομπάλ.

20 Φεβρουαρίου 2022: Ο Γιόβιτς αποκομίζει θλάση στον προσαγωγό από τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό και τίθεται εκτός δράσης. Η αρχική πρόβλεψη και διαρροή από τον Παναθηναϊκό κάνει λόγο για απουσία 2,5 εβδομάδων αλλά τελικά ο παίκτης μένει εκτός δράσης για… 2,5 μήνες

3 Μαίου 2022: Επιστροφή στις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή Γιώργου Βόβορα.

7 Μαίου 2022: Επανεμφάνιση του σε επίσημη αναμέτρηση, στη νίκη της ομάδας του επί του Απόλλωνα Πάτρας, με τον ίδιο να παίρνει κάτι παραπάνω από 12 λεπτά συμμετοχής.

14 Μαιόυ 2022: Ο Στέφαν Γιόβιτς χρησιμοποιείται μόνο 3’52 λεπτά στην αυλαία της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Basket League απέναντι στον Ηρακλή, λόγω ενοχλήσεων. Το πόρισμα έδειξε θλάση στην αριστερή γάμπα και τέλος η σεζόν για τον άτυχο πλέι-μέικερ.

Συνολικά ο Γιόβιτς πάτησε 66 λεπτά τα παρκέ της εγχώριας λίγκας σε πέντε αναμετρήσεις, μετρώντας συνολικά 17 πόντους και άλλα 34 λεπτά στα δυο ματς του Final Four Κυπέλλου, μένοντας άποντος. Και στην Euroleague ανάλογη κατάσταση αφού τα 86 του λεπτά και οι 14 συνολικά πόντοι του σε τέσσερεις αγώνες, δε δικαιολογούν την αιτία που αποκτήθηκε.

Ο Παναθηναικός έφερε το Γενάρη έναν έμπειρο πόιντ γκαρντ ευελπιστώντας να σώσει ότι σώζεται και να δώσει λύσεις στις παθογένειες του πρώτου μισού. Αντ’ αυτού όμως η επιλογή κρίνεται αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος αφού ο Στέφαν Γιόβιτς αγωνίστηκε σε κάτι λιγότερο από 2,5 παιχνίδια ανά μήνα ή αλλιώς «ίδρωσε» την πράσινη φανέλα κάτι περισσότερο από τρεις ώρες σε 4μιση μήνες παραμονής στη χώρα μας.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0