Basket Talk

Το «μαύρο κουτί» του αποκλεισμού των Μιλγουόκι Μπακς (video)

Το «μαύρο κουτί» του αποκλεισμού των Μιλγουόκι Μπακς (video)

Οι Μιλγουόκι Μπακς αν και βρέθηκαν μπροστά με 3-2, δεν τελείωσαν τη σειρά με τους Σέλτικς στην έδρα τους κι εν τέλει έχασαν στα επτά παιχνίδια, παρά την προσπάθεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Την ώρα που οι Κέλτες προχωρούν, τα Eλάφια καλούνται να σκεφτούν την επόμενη μέρα.

Όταν ένα αεροπλάνο πέφτει, το «μαύρο κουτί» είναι εκείνο στο οποίο αναζητούν οι ειδικοί της απαντήσεις της τραγωδίας. Οι Μπακς ήθελαν να επαναλάβουν τις περσινές υπερηχητικές πτήσεις τους, όμως δεν υπολόγισαν καλά τη δυναμική των Σέλτικς και πλέον οφείλουν, στο κοινό τους και στον Αντετοκούνμπο, να ανασυνταχθούν γρήγορα αλλά όχι βιαστικά.

Ο Γιάννης η μόνη όαση στην έρημο του σκοραρίσματος

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει της μόδας το σύνθημα «Fear the deer» (να φοβάστε τα ελάφια) και ναι στη μέρα τους αυτό ισχύει στο έπακρο. Κινητήριος μοχλός σε άμυνα και επίθεση είναι ο «Greek Freak», όμως το σύνολο γύρω του δεν διακρίνεται από υψηλή συνέπεια. Ο Πόρτις, κι ο Άλεν ήταν μια του ύψους μια του βάθους. Ο πρώην παίκτης των Νικς ειδικά, έχει πέσει πάρα πολύ στην άμυνα και χρειάστηκε να υπερβάλλει εαυτόν στην επίθεση με τα αποτελέσματα να μην το δικαιώνουν. Αντί να παίξει κοντά στο καλάθι σούταρε σχεδόν αποκλειστικά δίποντα και τρίποντα, πολλά εξ αυτών μαρκαρισμένα κι εκτός ισορροπίας.

μεσα_1_1.jpg

Ο Άλεν έβρισκε συνεχώς σίδερο από μακριά, όπως κι ο Λόπεζ. Ο Χιλ έδειξε ότι παρά είναι μεγάλος για να ακολουθεί στην άμυνα. Ο Χόλιντεϊ ήταν ψύχραιμος μόνο όταν η ομάδα προηγούνταν με διαφορά. Μόλις η ψαλίδα έκλεινε, έκανε συνεχόμενες λάθος επιλογές, χωρίς καν να κυκλοφορεί την μπάλα. Κι από την στιγμή που ο Μίντλετον ήταν τραυματίας, ο Γιάννης έμοιαζε και ήταν μόνος. Οι αριθμοί του ήταν τρομεροί αλλά δεν έφταναν. Σημείωσε 237 πόντους, μάζεψε 103 ριμπάουντ και μοίρασε 50 ασίστ κι έγινε ο πρώτος που το καταφέρνει. Έβαλε δύο φορές 40αρες και κατέβασε ισάριθμες φορές 20 ριμπάουντ.

Λάθος επιλογές και κοουτσάρισμα

Η διοίκηση αποφάσισε να μην δώσει στον Πι Τζέι Τάκερ τα χρήματα που ζητούσε το καλοκαίρι και το πλήρωσε. Ο πρώην παίκτης του Άρη δεν είναι επιθετικό υπερόπλο, αλλά αποτελούσε την «πανοπλία» της ομάδας στην άμυνα. Κάλυπτε τις αδυναμίες του Πόρτις και του Λόπεζ, αποφόρτιζε κάπως τον Γιάννη. Που είναι τώρα; Παλεύει για μια θέση στους τελικούς.

Κι εντάξει αυτός έφυγε, όσοι ήρθαν όμως τι προσέφεραν. Ο Νουόρα, o Ιμπάκα, ο Κάρτερ ακόμα και ο Θανάσης δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου, έστω για ανάσες παρότι ο Λόπεζ κι ο Χιλ περνούσαν δύσκολα. Οι Σέλτικς έβαλαν περισσότερους από πέντε διαφορετικούς παίκτες πάνω στον Γιάννη, τη στιγμή που σκόραρε τρίποντα ακόμη κι ο Πρίτσαρντ.

μεσα_3.jpg

Αρκετά μέλη του ρόστερ θα βρεθούν του χρόνου στο τελευταίο έτος του συμβολαίου τους, με τα βασικότερα ονόματα να είναι αυτά των Πόρτις, Λόπεζ, Κόνατον και Χιλ. Ακόμα κι αν η αξία τους σημείωσε πτώση, η ομάδα θα πρέπει να ερευνήσει προσεκτικά αν αποφασίσει να ακούσει προσφορές. Κι αν υπάρχουν πιθανότητες να μείνει ο Γιάννης, λόγω του ότι έλειψε ο Μίντλετον, κανείς δεν ξέρει αν έχει άλλες σκέψεις σε δύο χρόνια για παράδειγμα. Τα δύσκολα είναι μπροστά και η διαχείρισή τους είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον.

Γιώργος Διαλυνάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0