Basket Talk

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 79-87: Πρωταθλήτριες μέσα στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου οι «ερυθρόλευκες»!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 79-87: Πρωταθλήτριες μέσα στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου οι «ερυθρόλευκες»!

Τελικοί.. τέλος για την Α1 μπάσκετ γυναικών με τις «ερυθρόλευκες» να παίρνουν νίκη-τίτλο στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου και να δίνουν τέλος στη σειρά. Επιστροφή στο «θρόνο» του ο Ολυμπιακός μετά την περσινή παρέμβαση από τις «πράσινες».

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού πήραν τον τέταρτο και πιο κρίσιμο τελικό στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος με συνολικό σκορ 4-2 (κουβαλούσαν δυο νίκες από την κανονική διάρκεια).

Οι «ερυθρόλευκες», όταν σοβάρεψε η κατάσταση και ισοφάρισε ο αιώνιος σε 2-2 τη σειρά, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και απέδειξαν στο παρκέ ότι είναι η καλύτερη ομάδα.

1ο Ημίχρονο

Ισορροπημένα κύλησε το πρώτο μέρος με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να πηγαίνουν πολύ ψηλά το σκορ (44-46).

Στα μισά της πρώτης περιόδου οι «πράσινες» είχαν πάρει μια μικρή διαφορά πέντε πόντων (17-12), στην οποία όμως δεν κατάφεραν να χτίσουν. Τα κορίτσια του Μάρτιν Ζίμπαρτς αντέδρασαν, κάλυψαν γρήγορα τη διαφορά και ισορρόπησαν.

Μέχρι την ανάπαυλα, οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας ένα αβαντάζ δυο μόλις πόντων. Κορυφαία για τις γηπεδούχες ήταν η Λύμουρα, η οποία πέτυχε 17 πόντους και η Νικολοπούλου από τη αντίπερα όχθη με 14.

2ο Ημίχρονο

Στο β’ μέρος όμως μίλησε η ποιότητα των φιλοξενούμενων. Ξεκίνησαν με το πόδι στο γκάζι, έχτισαν μια μεγάλη διαφορά, την οποία όμως ψαλίδισε γρήγορα ο αιώνιος. Τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη έκλεισαν την τρίτη περίοδο με έλλειμμα τεσσάρων πόντων και όλα ήταν ανοιχτά (63-67).

Όλα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο, όπου μίλησαν τα βαριά χαρτιά των «ερυθρολεύκων». Τα κορίτσια του Ολυμπιακού πίεσαν τον αντίπαλο στη μπάλα, τον δυσκόλεψαν στην κυκλοφορία, έβαλαν τα καλάθια που έπρεπε (20 πόντους) και στέφθηκαν πρωταθλήτριες. Οι προσπάθειες της Φίτζερλαντ δεν ήταν αρκετές, οι φιλοξενούμενες βρήκαν τις λύσεις και έκλεισαν ιδανικά τη σεζόν με νταμπλ.

Για τις πρωταθλήτριες του Ολυμπιακού, κορυφαίες ήταν η Νικολοπούλου με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα και η Βίτολα με επίσης 21, με 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Στους 12 σταμάτησε η Πλουφ με 9 όμως ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 μπλοκ και 1 κλέψιμο, ενώ 10 πρόσθεσε η Σταμάτη.

Από πλευράς γηπεδούχων, στους 22 πόντους έκλεισε η Φιτζέραλντ (5ριμπ., 7ασ.), ενώ η Λύμουρα στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας της σημείωσε 19 πόντους, με 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο. Η Ριντ πρόσθεσε 13 πόντους (6ριμπ, 2 ασ., 2κλ.) και η Χολμς άλλους 10.

Όμορφες εικόνες μετά τη λήξη της αναμέτρησης, με τις αθλήτριες να αλληλοσυγχαίρονται και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να αποθεώνουν τις «πράσινες» για την υπερπροσπάθειά τους, σε μια σειρά που είχε εξ’ αρχής μεγάλο φαβορί.

Τα αποτελέσματα των τελικών

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 4-2

Game 1: 76-81 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (ΣΕΦ)

Game 2: 61-53 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Π. Γιαννακόπουλος)

Game 3: 87-54 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (ΣΕΦ)

Game 4: 79-87 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Π. Γιαννακόπουλος)

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0