Basket Talk

Λύγισε ο Ιωνικός αλλά… δεν κάηκε! - Νίκη της Λάρισας (86-84) με εξαιρετικό Μούντι (video)

Λύγισε ο Ιωνικός αλλά… δεν κάηκε! - Νίκη της Λάρισας (86-84) με εξαιρετικό Μούντι (video)

Η Λάρισα επικράτησε του Ιωνικού (86-84) στο κλείσιμο της κανονικής διάρκειας της Basket League με τους Νικαιώτες να μην έχουν βαθμολογική ανησυχία, αφού ο Ηρακλής ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Η Λάρισα υποδέχτηκε τον Ιωνικό για την τελευταία αγωνιστική της Basket League. Ο Ιωνικός όντας σε πιο δυσχερή θέση έψαχνε μια νίκη έτσι ώστε να κρατάει την τύχη στα χέρια του για να αποφύγει την 13η θέση της βαθμολογίας, αλλά η ήττα του Ηρακλή από τον Παναθηναϊκό τον άφησε… αλώβητο.

Η Λάρισα ξεκίνησε το παιχνίδι πιο ζεστά, αλλά οι Νικαιώτες βρήκαν και αυτοί με τη σειρά τους ρυθμό και ισορρόπησαν την κατάσταση τόσο στην εικόνα, όσο και στο σκορ του παιχνιδιού! Η διαφορά στο σκορ ήταν πολύ κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα, πέντε πόντων (46-41), στο κλείσιμο της δεύτερης περιόδου, αλλά με ένα αντιαθλητικό φάουλ του Μαυροκεφαλίδη η ομάδα του Φώτη Τακιανού ισοφάρισε και όλα ξεκίνησαν... πάλι από την αρχή!

Κορυφαίος για τους Λαρισαίους ήταν ο Στέφαν Μούντι με 26 πόντους με 7 εύστοχα τρίποντα, ενώ για τον Ιωνικό διψήφιοι ήταν Αρσενόπουλος (12π.) και Χάμιλτον (10π.).

Η κατάσταση δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο και οι ομάδες με το σκορ να αμφιταλαντεύονται πότε στον έναν, πότε στον άλλον. Οδεύοντας προς τη λήξη του δεκαλέπτου ο Μούντι έδωσε προβάδισμα 5 πόντων με δύο ελεύθερες βολές και έκλεισε την τρίτη περίοδο!

Η Λάρισα ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με καλάθι και πήγε τη διαφορά στο +6 (72-64). Κάνοντας τη δική του αντεπίθεση ο Ιωνικός, με σερί 6-0 μείωσε εκ νέου στους 2 (72-70) και όλα ήταν ανοιχτά. Ένα τρίποντο του Μόουζες 4 λεπτά πριν τη λήξη έφερε την ισοφάριση (77-77) ενώ ακόμα ένα μερικά δευτερόλεπτα αργότερα έδωσε και το προβάδισμα ξανά στον Ιωνικό (80-79). Με το παιχνίδι να είναι στην κόψη του ξυραφιού, ο Νίκος Αρσενόπουλος, πέτυχε ένα κομβικό τρίποντο. Ωστόσο ο Μπέρζινς έδωσε την απάντηση του και αυτός με εύστοχο σουτ έξω από την γραμμή των 6,75μ. και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 46-46, 69-64, 86-84.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0