Basket Talk

Παναθηναϊκός - Απόλλων Πάτρας 78-68: Εύκολο βράδυ για τους «πράσινους» στο ντεμπούτο του Σίβα (video)

Παναθηναϊκός - Απόλλων Πάτρας 78-68: Εύκολο βράδυ για τους «πράσινους» στο ντεμπούτο του Σίβα (video)
Δεν δυσκολεύτηκε ο Παναθηναϊκός να κάμψει την αντίσταση του Απόλλωνα Πάτρας με 78-68, με τους Πατρινούς παρά την ήττα, ευνοημένους από τα σημερινά αποτελέσματα, να έχουν σχεδόν... κλειδώσει την παραμονή στην κατηγορία. 

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ, στο ντεμπούτο του Πέιτον Σίβα και στην επιστροφή του Στέφαν Γιόβιτς μετά από τον τελικό του Κυπέλου! Ο Σέρβος playmaker πάτησε παρκέ σχεδόν δυόμιση μήνες μετά, την ώρα που ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου, ήταν απών. Ο Απόλλωνας είναι σχεδόν βέβαιο ότι του χρόνου θα βρίσκεται ξανά στην Basket League, καθώς για να πέσει πρέπει να επαληθευτεί ένα... εξτρίμ σενάριο, με τον ίδιο να χάνει τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του, τον Ηρακλή να κερδίζει την τελευταία αγωνιστική τον Παναθηναϊκό και τον Ιωνικό να κερδίζει Ολυμπιακό και Λάρισα αντίστοιχα. 

Οι Πατρινοί κατάφεραν να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί μόνο για ένα ημίχρονο, καθώς στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός πάτησε το… γκάζι και εξαφανίστηκε. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, διατήρησαν τους «Πράσινους» σε απόσταση μικρότερη των 10 πόντων, με την ομάδα του Γιώργου Βόβορα να έχει κάποια ξεσπάσματα, βρίσκοντας λύσεις κυρίως στο πρόσωπο του Ντάριλ Μέικον, που ήταν σε πολύ καλή επιθετικά βραδιά.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 24-0, και ουσιαστικά καθάρισε το ματς με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και το +28 (70-42 στο 29’). 

Το 4ο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον κόουτς Βόβορα να δίνει χρόνο συμμετοχής στα νεότερα μέλη της ομάδας και στον νεοαποκτηθέντα Σίβα, ο οποίος όμως εμφανίστηκε άστοχος (0/5 σουτ) και όπως είναι φυσικό ακόμα, εκτός κλίματος. Οι Πατρινοί κατάφεραν να μαζέψουν κάπως τη διαφορά στο τέλος, έχοντας κορυφαίους τους Δίπλαρο και Τσιακμά, με 14 και 16 πόντους αντίστοιχα. 

Τα δεκάλεπτα: 27-22, 44-36, 70-44, 78-68.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0