Basket Talk

ΑΕΚ - Περιστέρι 78-72: Αγχώθηκε αλλά «κλείδωσε» την τετράδα η Ένωση (video)

ΑΕΚ - Περιστέρι 78-72: Αγχώθηκε αλλά «κλείδωσε» την τετράδα η Ένωση (video)
Στις 13 νίκες έφτασε η Ένωση, που υπέταξε το Περιστέρι με 78-72 και εξασφάλισε την παρουσία της στην τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Στο 9-14 έπεσαν οι Περιστεριώτες, που χρειάζονται νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στο αδιάφορο Λαύριο για να εφασφαλίσουν την 8η θέση

Η ΑΕΚ έκανε τα έυκολα, δύσκολα στο «Κλειστό των Άνω Λιοσίων», καθώς απώλεσε διαφορά 18 πόντων, όμως τελικά έφτασε στη νίκη επί του Περιστερίου, έχοντας κορυφαίο τον... συνήθη ύποπτο Κίνο Κολόμ, με τον Ισπανό ηγέτη της να σταματάει στους 21 πόντους με 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα κατάφερε να επιβάλλει από την αρχή τον ρυθμό της, περιορίζοντας τα επιθετικά «ατού» του Περιστερίου και βρίσκοντας λύσεις από αρκετούς παίκτες. Κάποια διαιτητικά λάθη στα τέλη του πρώτου δεκαλέπτου προκάλεσαν εκνευρισμό στον πάγκο της Ένωσης και έφεραν τους φιλοξενούμενους σε απόσταση ενός τριπόντου (20-17 στο 10’), όμως αυτό δεν φάνηκε να πτοεί την ΑΕΚ, που είδε τον Ανγκόλα να σκοράρει για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στα παρκέ!   

Στο 2ο δεκάλεπτο εμφανίστηκε ακόμα πιο αποφασισμένη, ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (29-19 στο 15’), με το δίπολο ΚολόμΧάμερ να είναι καθοριστικό. Μάλιστα η Ένωση έφτασε να προηγηθεί μέχρι και με +18 (42-24 στο 19’), δείχνοντας να «καθαρίζει» με την υπόθεση νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, τρέχοντας ένα επιμέρους 10-26 κατάφεραν να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής (52-50 στο 28’), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς, στην προσπάθεια που κάνουν για να εξασφαλίσουν μια θέση στα πλέι-οφ της Basket League. Κομβικός στην ανατροπή ο Μωραΐτης που μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου είχε φτάσει τους 12 πόντους, τα 6 ριμπάουντ και τις 4 ασίστ.

Το 4ο δεκάλεπτο ήταν «πραγματικό» ντέρμπι, με το Περιστέρι αν και έμεινε πίσω με 9 πόντους (64-55 στο 33') να διατηρείται «ζωντανό» στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα. Η ΑΕΚ όμως έχοντας για άλλη μια φορά φέτος σε εξαιρετική κατάσταση τον Κίνο Κολόμ, ήταν ψύχραιμή, έβαλε τις βολές και έφτασε τελικά στη νίκη που της εξασφαλίζει την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. 

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 42-29, 59-55, 78-72.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0