Basket Talk

Ο πιο καλός μαθητής του Κόμπε είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (video)

Ο πιο καλός μαθητής του Κόμπε είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (video)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει βάλει πλώρη για την κατάκτηση δεύτερου σερί πρωταθλήματος και πλέον φαίνεται ξεκάθαρα πως πρόλαβε να κατανοήσει και να ενστερνιστεί την «Mamba Mentality» που του δίδαξε ο Κόμπε Μπράιαντ.

Ο Έλληνας αστέρας είναι μεταξύ αυτών που είχαν την τύχη να προπονηθούν με τον αείμνηστο θρύλο των Λέικερς. Ερχόταν στην προπόνηση με ένα τετράδιο, γεμάτος απορίες, έτοιμος να ρουφήξει σαν σφουγγάρι όλη τη γνώση. Πλέον δεν μπορεί καμία άμυνα να... τζογάρει το σουτ του σε κάθε φάση, καθώς αρκετά συχνά τιμωρεί την αντιμετώπιση αυτή. Κάθε μέρα εκτελεί συγκεκριμένο αριθμό σουτ, πράγμα που έκανε κι ο Κόμπε για να γίνεται όλο και καλύτερος.

Οι προκλήσεις και η απάντηση

Ο Κόμπε δεν έκανε μόνο προπονήσεις σε παίκτες, αλλά τους ανέθετε και μερικές αποστολές. Για τον Greek Freak είχε δύο πολύ συγκεκριμένες, να αναδειχθεί MVP και να πάρει το πρωτάθλημα. Τα κατάφερε και τα δύο μόνο που ο δάσκαλος δεν πρόλαβε να δει την ανάβαση του μαθητή του στον θρόνο του NBA, καθώς έχασε τη ζωή του στη συντριβή του ελικοπτέρου του το 2020.

Giannis-Antetokounmpo-says-Kobe-Bryant-is-the-reason-he-started-playing-basketball-1200x900.jpg

Αυτές είναι βέβαια οι προκλήσεις στις οποίες απάντησε, αλλά έχει κι άλλες φέτος, όμοιες με εκείνες που πέρασε ο «Black Mamba», ελπίζει βέβαια να έχει μεγαλύτερη επιτυχία από εκείνον. Το 2013 ο Κόμπε είδε την φοβερή και τρομερή superteam να αποδεικνύεται τέτοια μόνο στα χαρτιά, καθώς τραυματισμοί έπληξαν τον Νας, τον Χάουαρντ, τον Γκασσόλ και τον Ρον Αρτέστ (Metta World Peace τότε). Αναγκάστηκε να σηκώσει μόνος το βάρος του στόχου των playoffs και τα κατάφερε, όμως ο αχίλλειός του τον πρόδωσε εξαιτίας της καταπόνησης και ήρθε αποκλεισμός στον πρώτο γύρο.

usa-today-9132037.0_1.jpg

Ο Γιάννης υπέστη σοβαρό τραυματισμό πέρυσι κόντρα στους Χοκς και εξαιτίας αυτού έπαιξε στους τελικούς με ενέσεις. Η επιλογή του να μη φορά επιγονατίδες και να αντέχει τον πόνο, όπως έκαναν και οι γονείς του, παραλίγο να του στοιχήσει ακριβά. Τα κατάφερε κόντρα σε όλα με μια μυθική εμφάνιση στο τελευταίο ματς.

Φέτος βλέπει τον Μίντλετον να είναι απών (και) στο δεύτερο γύρο κόντρα στους Σέλτικς με πρόβλημα στο γόνατο. Για την ώρα τα «ελάφια» αντέχουν και ο Γιάννης έδειξε ότι μια χαρά μπορεί να μιμηθεί τον Κόμπε αν χρειαστεί. Στο πρώτο ματς βρήκε τον εαυτό του σε δύσκολη θέση και έκανε αυτό που κανείς δεν περίμενε. Πέταξε την μπάλα στο ταμπλό και την έπιασε τελειώνοντας τη φάση, όπως έκανε κι ο μέντοράς του στο παρελθόν.

Το παιδί από τα Σεπόλια έχει γίνει ένα θηρίο που απειλεί όλο το NBA κι έχει τα μάτια του στραμμένα σε back to back κατάκτηση, όπως κατάφερε ο Κόμπε δύο φορές στην μακρά καριέρα του και σίγουρα θα ναι περήφανος βλέποντας την εξέλιξή του από ψηλά.

Γιώργος Διαλυνάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0