Basket Talk

Euroleague Playoffs #Game5: Ο αήττητος Μίροτιτς και το ρεκόρ του Σπανούλη

Euroleague Playoffs #Game5: Ο αήττητος Μίροτιτς και το ρεκόρ του Σπανούλη

Διήμερο πλέι-οφ της Ευρωλίγκα με τους 5ους αγώνες σε Βαρκελώνη και ΣΕΦ και το BN Sports σκαλίζει το παρελθόν των 13 αναμετρήσεων με κάποια ιδιαίτερα στατιστικά στοιχεία.

Το #Game5 στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα είναι το… ευρωπαϊκό #Game7 των πλέι-οφ του ΝΒΑ με ιστορία όμως μόλις 12 σεζόν από το 2008-9 που καθιερώθηκε το σύστημα πρόκρισης με Best of 5 αναμετρήσεις και φυσικά δίχως τη σεζόν 2019-20 που διακόπηκε λόγω κορονοϊού.

Ότι οι γηπεδούχοι έχουν το απόλυτο 13/13 στις 13 φορές που χρειάστηκε μια σειρά να φτάσει στο 5ο ματς το διαβάσατε ήδη όπως και ότι για τον Ολυμπιακό θα είναι την Τετάρτη 4 Μαίου η 4η φορά που θα παίξει σε #Game5. Πάμε λοιπόν να δούμε ορισμένα ιδιαίτερα στατιστικά που αφορούν αποκλειστικά στα 13 πέμπτα παιχνίδια που προηγήθηκαν.

- Τρεις παίκτες, ο Ντογκούς Μπαλμπάι, ο Μπράιαντ Ντάνστον και ο Αντε Τόμιτς έχουν παίξει τα περισσότερα #Game5 στην ιστορία, από τέσσερα έκαστος και αυτό το διήμερο θα τους… φτάσουν οι Νικόλα Μίροτιτς και Άλεξ Αμπρίνες της Μπαρτσελόνα και ο Γιώργος Πρίντεζης του Ολυμπιακού.

- Οι παίκτες με τις περισσότερες νίκες σε #Game5 είναι δύο μεγάλες μορφές της διοργάνωσης, ο Κάιλ Χάινς και ο Νικόλα Μίροτιτς που μέχρι το τέλος της περσινής σεζόν μετρούσαν από 3 νίκες με τον Μίροτιτς κόντρα στη Μπάγερν φέτος να κυνηγάει την 4η του.

- Αντίστοιχα ο παίκτης με τα περισσότερα 5α παιχνίδια πλέι-οφ αλλά καμία νίκη είναι ο Τζέιμς Γκιστ που μετράει 3 ήττες-αποκλεισμούς από Final-4. Δύο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και μία, πέρυσι, με τη Μπάγερν.

- Το ρεκόρ πόντων (ένα ματς) σε #Game5 έχει από την περσινή σεζόν ο Δανός φόργουορντ της Αρμάνι Μιλάνο Σέιβον Σιλντς με 34 εναντίον της Μπάγερν.

- Όσο για τον παίκτη με τους περισσότερους πόντους, συνολικά στην ιστορία, σε 5α παιχνίδια πλέι-οφ αυτός δεν είναι άλλος από τον Βασίλη Σπανούλη που έχει πετύχει 60 πόντους συνολικά στα δύο ματς με την Εφές και το ένα με τη Ρεάλ ως παίκτης του Ολυμπιακού με δεύτερο της σχετικής λίστας τον Κρις Σίνγκλτον (54 πόντοι).

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0