Basket Talk

Θλίψη για τον χαμό του εμβληματικού παράγοντα του μπασκετικού Πανιώνιου, Παύλου Κορκίδη

Θλίψη για τον χαμό του εμβληματικού παράγοντα του μπασκετικού Πανιώνιου, Παύλου Κορκίδη
Ένας από τους πιο ξεχωριστούς παράγοντες μπάσκετ που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Πανιώνιο, ο Παύλος Κορκίδης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Ο Κορκίδης ήταν μέλος της διοίκησης του Πανιώνιου από τα μέσα της δεκαετίας του ‘70 μέχρι το 1994. Από τους πιο στενούς συνεργάτες του αείμνηστου Ανδρέα Βαρίκα στη δεκαετία του ‘80 και από αυτούς που συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση του θρυλικού «μπέμπη» του ελληνικού μπάσκετ Φάνη Χριστοδούλου από τη Δάφνη στον Πανιώνιο και φυσικά "έφορος" των κυανέρυθρων όταν κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας το 1991 κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το 1993 λόγω διοικητικών αλλαγών στον Πανιώνιο αποχώρησε και ανέλαβε General Manager στον Παναθηναϊκό φτάνοντας με τους πράσινους σε τρία σερί Final-4 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1994 στο Τελ Αβίβ, το 1995 στη Σαραγόσα και φυσικά στην κατάκτηση του τροπαίου το 1996 στο Παρίσι. Τη σεζόν 1996-97, δε, επέστρεψε στον Πανιώνιο για μία ακόμη, τελευταία, χρονιά στα κυανέρυθρα.

Πριν την ενασχόλησή του με το μπάσκετ ο Κορκίδης είχε διατελέσει γενικός αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανιώνιου με την οποία μάλιστα πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1979! Ο πατέρας του Γιάννης Κορκίδης ήταν διαιτητής ποδοσφαίρου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0