Basket Talk

Νική - παραμονή στην κατηγορία ο Ιωνικός, πέρασε από την Πυλαία με 79-80 επί του ΠΑΟΚ! (video)

Νική - παραμονή στην κατηγορία ο Ιωνικός, πέρασε από την Πυλαία με 79-80 επί του ΠΑΟΚ! (video)
Με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να «κουβαλάει» επιθετικά τον Ιωνικό και τον Ιωσήφ Κολοβέρο να είναι καθοριστικός στο τέλος, ο Ιωνικός πήρε μια τεράστια νίκη στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ, με 79-80 και σφράγισε ουσιαστικά την παραμονή στην Basket League

Δύο ομάδες με διαφορετικά κίνητρα αναμετρήθηκαν στο κλειστό της Πυλαίας, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να… προλάβει το τραίνο των πλέι-οφ, πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Ο Ιωνικός από την άλλη, μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Ηρακλή, ήθελε να κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα για να σφραγίσει την παραμονή του στην Basket League.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να ξεκινάνε καλύτερα την αναμέτρηση, όμως ο Ιωνικός με μπροστάρη τον προσφάτως αφιχθεί, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του φτάνοντας μέχρι και το +7 (15-22 στο 9’), στην πρώτη περίοδο. Ο πολύπειρος πρώην διεθνής σέντερ έφτασε γρήγορα τους 9 πόντους, αποδεικνύοντας ότι η επιστροφή του στα… σαλόνια της Α1, από τον Τρίτωνα της δεύτερης κατηγορίας, ήταν κομβικής σημασίας στην προσπάθεια που κάνει ο Ιωνικός με στόχο την παραμονή.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου κατάφεραν να φτάσουν σε διψήφια διαφορά (22-34 στο 13’), την οποία όμως απώλεσαν γρήγορα, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει και να μειώνει σε απόσταση αναπνοής λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου (41-42 στο 20’), τρέχοντας ένα επιμέρους 19-8.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ιωνικό να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα κοντά στους 5 πόντους, τον ΠΑΟΚ όμως όσο πέρναγε η ώρα να βρίσκει λύσεις στο πρόσωπο του Ντέιβιντ ΝτιΛίο και να καταφέρνει να ανατρέψει την κατάσταση, παίρνοντας αυτός το προβάδισμα μετά από αρκετή ώρα (54-53 στο 27’).

Το παιχνίδι βρισκόταν πλέον «στην κόψη του ξυραφιού», με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει το «μομέντουμ» του αγώνα, μπαίνοντας στο 4ο δεκάλεπτο με σαφές ψυχολογικό προβάδισμα από την επιστροφή του από το -12. Αυτό αποτυπώθηκε και σε αγωνιστικό επίπεδο, με την άνοδο των Λοβ και Τολιόπουλου να φέρνουν τον ΠΑΟΚ στο +6 πριν την τελική ευθεία του αγώνα (70-64 στο 33’).

Ο Ιωνικός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, με τρίποντο του Χάμιλτον μείωσε στον πόντο (77-76, 42’’ πριν το τέλος) και στη συνέχεια ο Κολοβέρος έκλεψε τη μπάλα στην επαναφορά, πετυχαίνοντας καλάθι και φάουλ! Ο Λοβ στην άλλη πλευρά, απέδειξε για άλλη μια φορά την… κλάση του ισοφαρίζοντας στους 79 πόντους 20’’ πριν το φινάλε. Στην τελευταία επίθεση του Ιωνικού, ο Κολοβέρος κέρδισε το φάουλ και ευστόχησε στην πρώτη βολή, η οποία ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, με τον ΠΑΟΚ να μην προλαβαίνει να εκδηλώσει επίθεση στα τελευταία 6 δευτερόλεπτα.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 41-42, 60-60, 79-80

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0