Basket Talk

«Έπεσε» μαχόμενος ο Ολυμπιακός, αλλά η Μονακό πήρε το θρίλερ (78-77) και το εισιτήριο για Βελιγράδι περνάει από το... ΣΕΦ! (video)

«Έπεσε» μαχόμενος ο Ολυμπιακός, αλλά η Μονακό πήρε το θρίλερ (78-77) και το εισιτήριο για Βελιγράδι περνάει από το... ΣΕΦ! (video)
Έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Ολυμπιακός σε ένα ματς-θρίλερ στο Πριγκιπάτο, όμως το σουτ του Σλούκα βρήκε στο σίδερο στην εκπνοή με το 78-77 να παραμένει και τη Μονακό να έρχεται στον Πειραιά την άλλη εβδομάδα (Τετάρτη 4 Μαΐου στις 21:00) για έναν «τελικό» με φόντο το Final 4! 

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει και δεύτερο συνεχόμενο «break» στο Μονακό, αν και έφτασε μια... ανάσα μακριά, με τον Σλούκα όμως να αστοχεί σε buzzer beater τρίποντο. Το ματς είχε μεγάλη ένταση, σε όλη του τη διάρκεια, με τις δύο ομάδες να καταθέτουν και την... ψυχή τους στο παρκέ. Οι γηπεδούχοι είχαν σε εξαιρετική βραδιά τους ΜπέικονΤόμας και Τζέιμς (παρά την αστοχία του) και βρέθηκαν να προηγούνται με +9 στην 4η περίοδο, όμως ο Ολυμπιακός πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά, με τον Σλούκα όμως να χάνει την ευκαιρία στο τέλος να βάλει την ομάδα του στο... αεροπλάνο για Βελιγράδι από σήμερα!

Το ματς
 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Μονεγάσκους να δείχνουν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο καταφέρνοντας να προηγηθούν με 6-3, όμως ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να απαντήσει άμεσα με σερί 9-0 (6-12 στο 5’) χάρη στον «καυτό» Κώστα Παπανικολάου που ξεκίνησε το ματς με 2 κλεψίματα και 2/2 εύστοχα τρίποντα! Ο Μάικ Τζέιμς όμως έδειξε από νωρίς ότι βρίσκεται σε καλό βράδυ, βοηθώντας τα μέγιστα την Μονακό να «τρέξει» δικό της σερί 8-0 μέχρι τις αρχές του 2ου δεκαλέπτου (21-19 στο 11’).

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει… άγρια ομορφιά, με τους δύο «μνηστήρες» ενός εισιτηρίου για το Βελιγράδι, να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ και τους παίκτες να «ματώνουν» σχεδόν σε κάθε κατοχή! Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει λύσεις επιθετικά χάρη στην ωριμότητα του Σλούκα να βρίσκει τις σωστές επιλογές, είτε «ταΐζοντας» τους Φαλ και Πρίντεζη είτε εκτελώντας ο ίδιος από μακριά (32-40 στο 18’), όμως η Μονακό μείωσε και πάλι, κλείνοντας το ημίχρονο σε απόσταση δύο κατοχών (38-42 στο 20’).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με έναν εκπληκτικό Μουσταφά Φαλ να πετυχαίνει 5 αναπάντητους πόντους και να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια υπογράφοντας την πρώτη διψήφια διαφορά για τους «ερυθρολεύκους» (38-49 στο 22’). Όμως οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς πέτυχαν ακόμα ένα σερί, 9-0 φτάνοντας και πάλι σε… απόσταση αναπνοής με τον Τζέιμς να σκοράρει «με όποιον τρόπο θέλει» υπό το βλέμμα του φίλου του… Κέβιν Ντουράντ! Οι Μονεγάσκοι έκλεισαν μάλιστα την 3η περίοδο με ένα επιμέρους 14-4, μετατρέποντας το 51-57 του 25’ σε 65-61 στο 30’, με τον Μπέικον να… ντύνεται Ντουράντ σε αυτό το διάστημα.

Το μομέντουμ του αγώνα είχε περάσει πλέον σε «γαλλικά χέρια», με τον Ολυμπιακό να «ταλαιπωρείται» για να βρει το δρόμο προς το καλάθι και παράλληλα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με φάουλ σε κομβικούς παίκτες του (Ουόκαπ, Φαλ). Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για τη Μονακό πήρε ο Ουίλ Τόμας στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου, φέρνοντας την ομάδα του στο +9 (61-70 στο 32’). Όμως οι ερυθρόλευκοι έδειξαν σπουδαίο χαρακτήρα και με τρία μεγάλα τρίποντα από Ουόκαπ και Παπανικολάου και Σλούκα, πέτυχαν ένα φοβερό επιμέρους 13-2 για την άμεση επιστροφή και το προσπέρασμα (72-74 στο 36’)! 

Τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Σλούκας πέτυχε το τρίποντο για νέο ερυθρόλευκο προσπέρασμα (76-77), αλλά ο Μπέικον απάντησε και πάλι. Ακολούθησαν χαμένες επιθέσεις εκατέρωθεν, μέχρι να έρθει η τελευταία επίθεση με το Σλούκα να έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά, όμως το τρίποντο που επιχείρησε βρήκε στο σίδερο με το 78-77 να μην αλλάζει και τα πάντα πλέον θα κριθούν σε λίγες μέρες στο ΣΕΦ

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 38-42, 65-61, 78-77.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0