Basket Talk

Ανδόρα: Από την «κόλαση» του υποβιβασμού, στον «παράδεισο» της Euroleague, δύο παιχνίδια… δρόμος! (video)

Ανδόρα: Από την «κόλαση» του υποβιβασμού, στον «παράδεισο» της Euroleague, δύο παιχνίδια… δρόμος! (video)

Το μικρό κρατίδιο της Ανδόρας… ακροβατεί τόσο γεωγραφικά όσο και πολιτισμικά μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας. Σε μία τρόπον τινά αγωνιστική «ακροβασία» βρίσκεται και η μπασκετική ομάδα της Ανδόρας, πατώντας με το ένα πόδι στην επόμενη Euroleague και με το άλλο στην LEB Oro (Β’ Κατηγορία Ισπανίας). Όχι όμως και στα δύο μαζί...

Η Ανδόρα επικράτησε εκτός έδρας της Γκραν Κανάρια με 79-77 στο πλαίσιο των προημιτελικών του EuroCup και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει την Μπούρσασπορ. Βρίσκεται δηλαδή δύο νίκες μακριά από την κατάκτηση της διοργάνωσης και παράλληλα την εξασφάλιση της συμμετοχής στην επόμενη Euroleague της περιόδου 2022-23.

Την ίδια στιγμή η ομάδα του Όσκαρ Κιντάνα «βολοδέρνει» στον… πάτο της βαθμολογίας της Ισπανικής Λίγκας με ρεκόρ 9-21 και κινδυνεύει σοβαρά να χάσει το τραίνο της παραμονής μένοντας εκτός της ACB της περιόδου 2022/23! Για να υποβιβαστεί οριστικά στην LEB Oro, αρκεί να χάσει δύο από τα επόμενα 4 παιχνίδια που της απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν. Η Ανδόρα στις τέσσερεις τελευταίες αγωνιστικές έχει να αντιμετωπίσει τη Βαλένθια εκτός έδρας, τη Φουενλαμπράδα εντός, τη Σαραγόσα εκτός και την Τενερίφη στο Πολιεσπόρτιου ντ'Ανδόρα.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι το εξής: Ότι στην περίπτωση που η Ανδόρα (ομάδα από την οποία έχουν περάσει στο παρελθόν οι… δικοί μας Θανάσης Αντετοκούνμπο, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Γιώργος Μπόγρης), κατακτήσει το EuroCup αλλά ταυτόχρονα υποβιβαστεί από την ΑCB στη LEB, δηλαδή στη Β' Κατηγορία της Ισπανίας, δεν θα μπορεί βάσει κανονισμού της Ευρωλίγκα να κάνει χρήση του δικαιώματος συμμετοχής στη διοργάνωση αφού δεν επιτρέπεται σε ομάδες που δεν παίζουν στην πρώτη κατηγορία της χώρας τους να συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα.

Μοναδική «ιδιαίτερη» εξαίρεση αποτέλεσε ο ΟλυμπιακόςΒ της διετίας 2019-2021 που τυπικά είχε άλλο όνομα (Ολυμπιακός Αναπτυξιακή Ομάδα) και αγωνίστηκε στην Α2 της Ελλάδας μετά τα όσα είχαν γίνει στο δεύτερο μισό της περιόδου 2018-19.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0