Basket Talk

Πήρε νίκη με 74-62 και διαφορά ο Ιωνικός, προβάδισμα παραμονής κόντρα στον Ηρακλή

Πήρε νίκη με 74-62 και διαφορά ο Ιωνικός, προβάδισμα παραμονής κόντρα στον Ηρακλή
Με ξέσπασμα στην 4η περίοδο διά χειρός Χάμιλτον και Μαυροκεφαλίδη η ομάδα της Νίκαιας “αγκάλιασε” την παραμονή της στη Basket League αν και ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες…

Το “ματς της χρονιάς” ήταν και για τους δύο αντιπάλους το παιχνίδι στον “Πλάτωνα” με τον Ιωνικό να παίρνει νίκη (74-62) και διαφορά απέναντι στον ελλιπή ξανά “γηραιό” καλύπτοντας και το -5 (84-89) από τον αγώνα του πρώτου γύρου στο Ιβανώφειο.

Πλέον η παραμονή θα κριθεί τόσο από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ στην έφεση που έχει καταθέσει ο Ηρακλής για την αφαίρεση τριών βαθμών από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ και τα επόμενα ματς των δύο ομάδων.

Αν το ΑΣΕΑΔ απορρίψει την έφεση τότε ο Ηρακλής ήδη υποβιβάστηκε αφού με -3 βαθμούς και εις βάρος του την ισοβαθμία δεν προλαβαίνει. Αν το ΑΣΕΑΔ δικαιώσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης τότε ο Ηρακλής θα πρέπει να πετύχει μία νίκη περισσότερη από τον Ιωνικό στους τρεις τελευταίους αγώνες των δύο ομάδων. Όπου ο Ιωνικός θα παίξει με ΠΑΟΚ (εκτός), Ολυμπιακό (εντός) και Λάρισα (εκτός) και ο Ηρακλής με Λαύριο (εντός), Προμηθέα (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός).

Θεωρητικά δηλαδή ο Ηρακλής έχοντας ένα σχετικά βατό παιχνίδι, αυτό με το Λαύριο το Σάββατο εντός έδρας έχει ακόμη ελπίδες.

Όσο για το χθεσινό ματς, ήταν μεγάλη μάχη που κρίθηκε στην τελευταία περίοδο. Ο Ιωνικός ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε 18-8 στο 6ο λεπτό, αλλά ο Ηρακλής με την είσοδο του Παπαδάκη ισοφάρισε (21-21 στο 12’) και προσπέρασε με σερί 9-0 (44-41) στα μισά της 2ης περιόδου.

Ο Ιωνικός όμως αντέδρασε ψύχραιμα και αφού προσπέρασε 49-46, με επιμέρους 15-5 στην αρχή της 4ης περιόδου ξέφυγε 64-54 (με τρίποντο του Κολοβέρου) και με χουκ του Μαυροκεφαλίδη ένα λεπτό πριν το τέλος “σφράγισε” και τη διαφορά (71-62).
 
Τα δεκάλεπτα: 21-16, 33-29, 49-49, 74-62

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0