Basket Talk

Καρλ-Άντονι Τάουνς: Εις το όνομα της μητρός (video)

Καρλ-Άντονι Τάουνς: Εις το όνομα της μητρός (video)
Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς βλέπει τον εαυτό του να προοδεύει μαζί με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, φτάνοντας μόλις για δεύτερη χρονιά στα playoffs από το 2004, όμως δε συμμερίζονται όλοι τη χαρά του και δείχνουν να ξεχνούν τι έχει περάσει... 

Η μεγάλη ώρα των playoffs για τον Καρλ-Άντονι Τάουνς και τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς έχει πλέον φτάσει για... τα καλά. Επιτέλους το κοινό της ομάδας που εδρεύει στην πιο κρύα Πολιτεία των ΗΠΑ, έχει την ευκαιρία να την παρακολουθεί να συνεχίζει το φετινό ταξίδι της και στην post-season, έχοντας μάλιστα στις «αποσκευές» της και ένα break από το πρώτο ματς κόντρα στους Μέμφις Γκρίζλις. Ο Δομινικανός βλέπει όμως να μην τον αφήνουν να χαρεί, ως έχει δικαίωμα, μετά από μια διετία γεμάτη πίκρες...

Ο κορωνοϊός του στέρησε το χαμόγελο

Ο Τάουνς είναι από τους αθλητές που τάχθηκαν ανοικτά υπέρ του εμβολίου για τον κορωνοϊό και είχε κάθε λόγο να το κάνει. Το 2020 έχασε τη μητέρα του και ως τώρα μετρά οκτώ απώλειες συγγενών του, λόγω της νόσου. Ο χρόνος σταμάτησε εκεί και δύο χρόνια τώρα είναι άλλος άνθρωπος.

«Μπορεί να με βλέπετε να χαμογελάω αλλά ο Καρλ που ξέρατε πέθανε στις 13 Απριλίου (σ.σ. του 2020) και δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά. Μιλάτε ακόμα σε μένα σαν παρουσία, όμως η ψυχή μου έπαψε να υπάρχει εδώ και πολύ καιρό» έχει πει χαρακτηριστικά. Στον φετινό διαγωνισμό τριπόντων, τον οποίο και κατέκτησε, αγωνίστηκε κατ εξαίρεση, με μια αλυσίδα της μητέρας του. Όταν έκανε ρεκόρ καριέρας με 60 πόντους τον Μάρτιο, της το αφιέρωσε.

thumbnail_mesa_towns_1.jpg

Οι Τίμπεργουλβς «χαλάνε την πιάτσα»

‘Όλοι περίμεναν να κάνουν φέτος οι Λέικερς το… μπαμ στη Δύση, αλλά Γκρίζλις και Τίμπεργουλβς ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με τους «Λύκους» μάλιστα να καταφέρνουν να περάσουν τη δύσκολη διαδικασία του Play in Tournament και να προκριθούν στα playoffs, νικώντας τους Λος Άντζελες Κλίπερς.

Όταν κέρδισαν την ομάδα του Λος Άντζελες το χάρηκαν με την ψυχή τους, όμως μάλλον χάλασαν τα σχέδια πολλών. Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ τους χαρακτήρισε υπερβολικούς, λες και πήραν πρωτάθλημα (δεν έχει ούτε ένα) κι ο Σακίλ Ο’Νιλ φρόντισε να θυμίσει πόσο συνηθισμένοι είναι οι οπαδοί τους στις ήττες. Ακόμα κι ο ΛεΜπρόν γελούσε. Η μόνη φωνή της λογικής ήταν ο Τζέι Τζέι Ρέντικ, ο οποίος τόνισε πως καλώς αντέδρασαν έτσι όλοι στην ομάδα και ειδικά ο Τάουνς με όσα πέρασε. 

 

 

Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς βίωσε κι εξακολουθεί να βιώνει τρομερό πόνο. Έχει καταφέρει, μαζί με τους υπόλοιπους, να κάνει τη Μινεσότα ελκυστική κι αξίζει και πρέπει να το χαρεί όσο θέλει, ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της σειράς με το Μέμφις. Ως τώρα γνωρίζαμε για την «αστυνομία του πένθους», όταν ο θάνατος κάποιου προσώπου πονούσε αρκετά κι ενοχλούσε ο παρατεταμένος θρήνος. Μάλλον υπάρχει και «αστυνομία της χαράς» αλλά ας… συλλάβει καλύτερα κάποιον άλλον.

thumbnail_mesa_towns_2_1.jpg

Γιώργος Διαλυνάς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0