Basket Talk

Η Μπάγερν «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα με... δαιμονισμένο Τόμας και την περιμένει στο Μόναχο! (video)

Η Μπάγερν «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα με... δαιμονισμένο Τόμας και την περιμένει στο Μόναχο! (video)
Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε της Μπαρτσελόνα στο Game 2 με 90-75 και την περιμένει στο Μόναχο για την συνέχεια της σειράς, εκεί που θα διεκδικήσει τα μέγιστα! Πρωταγωνιστής ποιος άλλος (;) ο Ντεσόν Τόμας ο οποίος έβλεπε τη μπασκέτα σαν... βαρέλι! 

Η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε την Μπάγερν Μονάχου, δύο μέρες μετά τη νίκη τους επί των Βαυαρών, για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς, πριν αυτή μεταφερθεί στο Μόναχο για την συνέχεια των Play Off. Οι φιλοξενούμενοι, με μια επιβλητική εμφάνιση του Ντεσόν Τόμας των 25 πόντων!

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα σερί 5-0, το οποίο οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν και στην πορεία της περιόδου κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Με ένα επί μέρους 12-5, η ομάδα του Ανδρέα Τρινκέρι, πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ και έκλεισε το δεκάλεπτο με πλεονέκτημα 5 πόντων (23-18).

Με ένα επιθετικό κρεσέντο από τον Ντεσόν Τόμας, ο οποίος βρέθηκε σε τρομερό βράδυ, σκοράροντας σε διόμιση λεπτά 10 πόντους (15 συνολικά στο δεύτερο δεκάλεπτο). Παράλληλα διέτρεξε ένα επί μέρους 10-2 και έδωσε προβάδισμα 13 πόντων στους Γερμανούς. Με τον ίδιο πρωταγωνιστή (Τόμας) η Μπάγερν διατήρησε το πλεονέκτημα της στο σκορ, παρά την πολύ καλή παρουσία του Νικ Καλάθη ο οποίος μετρούσε 10 πόντους και 2 ασίστ στην ανάπαυλα!

Οι «μπλαουγκράνα» στην επιστροφή από το ημίχρονο γύρισε… ταρακουνημένη και αποφασισμένη να παλέψει για την ανατροπή, με τον Μίροτιτς να παίζει πρωταρχικό ρόλο επιθετικά, αλλά και αμυντικά. Ενώ η Μπάγερν σημείωσε νωρίς τα πέντε ομαδικά, η Μπαρτσελόνα ροκάνισε τη διαφορά και έφτασε στο -6 (58-52) σχεδόν ενάμιση λεπτό πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, ενώ με ένα τρίποντο του Ομπστ στην εκπνοή του δεκαλέπτου η Μπάγερν άνοιξε τη διαφορά στους 11 πόντους (67-56).

Στην τελευταία περίοδο Μίροτιτς και Κούριτς συνέβαλαν για να κλείσει η ψαλίδα στους 7 (72-65), αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν απαντήσεις και ήταν πεπεισμένοι να πάρουν τη νίκη. Με νωθρή άμυνα και νεύρα μέχρι και από τον «Σάρας» η Μπάρτσα έχασε την ψυχραιμία της και ταυτόχρονα τη δυνατότητα να γυρίσουν το παιχνίδι. Μάλιστα, πολύς κόσμος ξεκίνησε να φεύγει από το Παλάου Μπλαουγκράνα αρκετά πριν τη λήξη. Η Βαυαροί πήραν μια εμφατική νίκη διαφοράς 15 πόντων και… πάγωσαν τους Ισπανούς!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ντέιβις 8, Έξουμ 2, Σανλί 2, Μαρτίνεζ, Σμιτς, Χέις-Ντέιβις 4, Λαπροβίτολα 16 (2), Αμπρίνες 5 (1), Κούριτς 9 (2), Γιοκουμπάιτις, Μίροτιτς 16 (1), Καλάθης 13 (1)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Ουέιλερ-Μπαμπ 12 (1), Τόμας 25 (6), Χάντερ 4, Γιάραμαζ 11 (1), Λούτσιτς 5, Τζορτζ, Ομπστ 15 (4), Τζέντοβιτς 6 (1), Ρούμπιτ 10, Σίσκο 2, Ραντόσεβιτς


Τα δεκάλεπτα: 18-23, 35-48, 56-67, 75-90.


Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0