Basket Talk

Ο Ολυμπιακός κατάπιε τη Μονακό με 71-54 και έκανε το 1-0 (video)

Ο Ολυμπιακός κατάπιε τη Μονακό με 71-54 και έκανε το 1-0 (video)
Η άμυνα του Ολυμπιακού κατάπιε την πρωτάρα Μονακό. Η ομάδα του Μπαρτζώκα επικράτησε με 71-54, έκανε το 1-0 και ελπίζει να διπλασιάσει τις εντός έδρας νίκες της μέσα στα επόμενα 24ωρα. 
Με εξαίρεση το μούδιασμα της πρώτης περιόδου ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός στην άμυνα, με αποτέλεσμα να πάρει από εκεί ώθηση στην επίθεση και επικράτησε με 71-54 της Μονακό στο Game 1 της σειράς των play-offs της Euroleague, υπό το βλέμμα του Legend Βασίλη Σπανούλη

Γιώργος Πρίντεζης (12 πόντοι), Σακίλ ΜακΚίσικ (12 πόντοι) και Τόμας Ουόκαπ (11 πόντοι, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα) βγήκαν μπροστά και αποδείχθηκαν οι παράγοντες «Χ» για τη νίκη των «ερυθρολέυκων», οι οποίοι κράτησαν τους Μονεγάσκους πολύ μακριά από τα στάνταρ τους. Μην ξεχνάτε ότι οι Γάλλοι ολοκλήρωσαν τη regural season με 84.0 πόντους μέσο όρο. Απόψε όμως στο ΣΕΦ έμειναν σε ρηχά νερά πίσω από τα 6.75μ (6/20 τρίποντα), ενώ υπέπεσαν και σε 20 λάθη! ΜάικΤζέιμς με 10 πόντους (1/2 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/4 βολές) 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη και Ντόντα Χολ με άλλους 10 πόντους (4/6 δίποντα, 2/4 βολές) και 4 ριμπάουντ ξεχώρισαν από τους ηττημένους. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς πολύ προσηλωμένος στην άμυνά του, κρατώντας τη Μονακό στους 15 πόντους στο πρώτη περίοδο, ωστόσο, είχε τεράστια δυσκολία να συνδεθεί με το καλάθι, βάζοντας όλους κι όλους 8 πόντους. Ο λόγος; Τα 0/7 τρίποντα και το κενό διάστημα στο σκοράρισμα το οποίο είχε διάρκεια 7 λεπτών. 


Το σκηνικό αντιστράφηκε πλήρως στο δεύτερο δεκάλεπτο. Βάζοντας 9 αναπάντητους πόντους σε 2 μισή λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν με 17-15, ενώ το επιμέρους σκορ της περιόδου έφτασε στο 25-11, δίνοντας αέρα 7 πόντων στους γηπεδούχους (33-26) πριν την ανάπαυλα. Παράλληλα, η ασφυκτική άμυνά τους ανάγκασε τους Μονεγάσκους να υποπέσουν σε 8 λάθη στο πρώτο μέρος του ματς.

Την υπογραφή του Τόμας Ουόκαπ έφερε η τρίτη περίοδος. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε πράγματα και θαύματα και στις δύο πλευρές του παρκέ. 'Εκλεβε μπάλες. Σκόραρε από κοντά και από μακριά και γενικά έδωσε τεράστια ώθηση στους συμπαίκτες του, που πήραν διαφορά 14 πόντων (50-36, 30'). Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς έμεινε μοιραία αρκετά πίσω στο σκοράρισμα αφού μπορεί να είχε βάλει 3/8 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο έκτοτε τα έσπασε από την περιφέρεια μετρώντας μόλις ένα σε οκτώ προσπάθειες στα δύο επόμενα. 

Οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν λίγο στα μετόπισθεν στην τελευταία περίοδο, ωστόσο, είχαν τέτοιο επιθετικό πλουραλισμό και ψυχολογία αναβασμένη στα ύψη που δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουν αυτό το ματς.

Τα δεκάλεπτα:
8-15, 33-26, 50-36, 71-54

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0