Basket Talk

ΑΕΚ - Ηρακλής 80-74: Ο «μαγικός» Κίνο Κολόμ έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου «Γηραιού» (video)

ΑΕΚ - Ηρακλής 80-74: Ο «μαγικός» Κίνο Κολόμ έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου «Γηραιού» (video)

Τα… χρειάστηκε η Ένωση αλλά τελικά έκαμψε την αντίσταση του πολύ αξιόμαχου Ηρακλή στα Άνω Λιόσια, με 80-74, χάρη στον τρομερό (ξανά) Κίνο Κολόμ που τελείωσε με 34 πόντους και αποθεώθηκε... Επιστροφή στη δράση για τον Μπράιαν Ανγκόλα 4 μήνες μετά!

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, με τον ηγέτη της στην περιφέρεια, Κίνο Κολόμ και τον «συμπαραστάτη» του, Δημήτρη Φλιώνη, να δείχνουν ότι βρίσκονται σε καλή μέρα, οδηγώντας επιθετικά την Ένωση (14-10 στο 6’). Οι φιλοξενούμενοι των μόλις τριών ξένων (εκτός ο Ρότεν), έβγαλαν αντίδραση, παρουσιάζοντας ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο στο «Κλειστό των Άνω Λιοσίων», παρά τη διαφορά δυναμικότητας και αγωνιστικών λύσεων που αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα.



Οι Πετανίδης και Έιμπραμς «τράβηξαν κουπί» από πλευράς «Γηραιού», φτάνοντας γρήγορα τους 10 πόντους έκαστος, βοηθώντας την ομάδα τους να παραμείνει κοντά στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Σε αυτό συντέλεσε και το γεγονός ότι κόουτς Σεγκούρα αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Μπράιαν Ανγκόλα, που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από σχεδόν 4 μήνες αποχής! Ο Κολομβιανός «σούπερ σταρ» της ΑΕΚ προσπάθησε να μπει κάπως «άτσαλα» στο κλίμα του αγώνα, παίρνοντας βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση (0/5 τρίποντα και 1 λάθος σε μόλις 4’38’’).

Το 2ο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να συνεχίζουν σε ρυθμούς πραγματικού ντέρμπι με καμία από τις δύο να μην μπορεί να ξεφύγει στην 3η περίοδο με διαφορά μεγαλύτερη των 4 πόντων! Το buzzer-beater τρίποντο του τρομερού Έιμπραμς (22π), έφερε μάλιστα το ματς σε απόλυτη ισορροπία πριν την έναρξη του 4ου δεκαλέπτου που θα έκρινε… τα πάντα.

Ο Ηρακλής συνέχισε να πιέζει «ασφυχτικά» την Ένωση, με τις δύο ομάδες να έχουν κάτω από 40% στα σουτ εντός πεδιάς! Ο «Γηραιός» προηγήθηκε με +3 (58-61 στο 31’), όμως οι κιτρινόμαυροι έτρεξαν σερί 13-0 (71-61 στο 36’) με τον Κίνο Κολόμ να είναι για άλλη μια φορά εκπληκτικός, φτάνοντας να έχει σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας του (34π. 4ριμπ. 6 ασίστ με 6/11 τρίποντα)! Ο Ηρακλής έχασε στα τελευταία λεπτά και τον Κώστα Παπαδάκη που «γύρισε» το πόδι του και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το γήπεδο, μην μπορώντας και παραδόθηκε τελικά στην ανωτερότητα των γηπεδούχων…

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 35-33, 56-56, 80-74

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0