Basket Talk

«Break» και προβάδισμα για την Εφές που άλωσε το Μιλάνο (64-48)

«Break» και προβάδισμα για την Εφές που άλωσε το Μιλάνο (64-48)
Σε ένα παιχνίδι «κλειστό», με 55 συνολικούς πόντους στο ημίχρονο, η Εφές κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της στην Αρμάνι με ένα ξέσπασμα στην έναρξη του δεύτερου μισού και έκανε το πρώτο «break» στα Play off.

Τα Play Off της Ευρωλίγκα ξεκίνησαν. Την αυλαία άνοιξαν Αρμάνι Μιλάνο και Αναντολού Εφές, με την πρώτη να έχει το πλεονέκτημα έδρας και την δεύτερη να την… σπάει. Σε ένα κλειστό παιχνίδι, με σκληρές μάχες και πολλή ένταση οι Τούρκοι κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα κάνοντας το «break».

To πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με χαμηλό σκοράρισμα. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν με ένα δυναμικό 7-2, αλλά η Αρμάνι… πήρε μπρος και ανέτρεψε την εις βάρος της διαφορά διατρέχοντας ένα επί μέρους 10-2 παίρνοντας προβάδισμα 5 πόντων (16-11).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν και αυτό χαμηλό στο θέμα του σκοραρίσματος. Η Εφές ανέλαβε και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης και με σκορ δεκαλέπτου 18-10 πήρε το προβάδισμα (+3), με τον Ντάνστον να έχει 100% σουτ εντός πεδιάς (4/4) σημειώνοντας 9 πόντους. Από μεριάς γηπεδούχων, 9 πόντους… έγραψε ο Μπεν Μπέντιλ με 3/4 τρίποντα!

Με ένα σερί 9-0 των φιλοξενούμενων (και 13-0 σερί, συμπεριλαμβανομένου και του δεύτερου δεκαλέπτου) και διαδοχικά λάθη της Αρμάνι, η Εφές πήρε ένα προβάδισμα 12 πόντων και ταυτόχρονα την ψυχολογία για να φτάσουν στο «break». Με αρκετή ένταση, σκληρές μονομαχίες σώμα με σώμα και μακρινά σουτ εκατέρωθεν οι Τούρκοι διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έκλεισαν την 3η περίοδο με διαφορά 12 πόντων (46-34) και τρίποντο του Μπράιαντ στην εκπνοή του χρόνου.

 Το τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο ξεκίνησε με ξεκάθαρο φαβορί για την νίκη, την ομάδα του Αταμάν. Με 12 πόντους προβάδισμα, άλλωστε, και σε ένα παιχνίδι τόσο κλειστό θα ήταν δύσκολο να δούμε ανατροπή. Έτσι οι Τούρκοι υπερασπίστηκαν το προβάδισμα που έχτισαν στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη, η οποία τους δίνει προβάδισμα για την συνέχεια της σειράς.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ: Μέλι 10 (1), Γκραντ, Ροντρίγκεζ 2, Ταρζιούσκι, Ρίτσι, Χολ 8 (1), Ντιλέινι 1, Ντάνιελς 8 (2), Σιλντς 8 (1), Αλβίτι, Χάινς 2, Μπεντίλ 9 (3)

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ: Λάρκιν 16 (3), Μπομπουά 1, Σίνγκλτον 7 (2), Μπράιαντ 3 (1), Μοερμάν 3 (1), Πλάις 5, Μίτσιτς 16 (2), Άντερσον 4, Ντάνστον 9, Σίμον

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 26-29, 34-46, 48-64.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0