Basket Talk

NBA: Ντεμπούτο-όνειρο για τον Πουλ στα play off και 1-0 οι Γουόριορς - Με το δεξί και οι Τζαζ-Γουλβς!

NBA: Ντεμπούτο-όνειρο για τον Πουλ στα play off και 1-0 οι Γουόριορς - Με το δεξί και οι Τζαζ-Γουλβς!

Με έναν απίστευτο Τζόρνταν Πουλ στην πρώτη του εμφάνιση στα play off του NBA, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς επικράτησαν με 123-107 των Νάγκετς και έκαναν το 1-0 στη σειρά.

Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο το ξεκίνημα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στα play off του NBA, καθώς έφτασαν σε άνετη νίκη με 123-107 επί των Ντένβερ Νάγκετς και έκαναν το 1-0 στη σειρά.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Τζόρνταν Πουλ, ο οποίος πέτυχε 30 πόντους συνολικά στο ντεμπούτο του στα play off, κάτι που τον έκανε μόλις τον τρίτο που το καταφέρνει μετά τους Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και Μιτς Ρίτσμοντ.

Από κοντά και ο Στεφ Κάρι, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους σε 22 λεπτά και «μίλησε» στα κρίσιμα σημεία του ματς. Αξιοσημείωτο εδώ, πως ήταν η πρώτη φορά που έπαιξαν οι Στεφ Κάρι, Ντρέιμοντ Γκριν, Αντρέ Ιγκουαντάλα και Κλέι Τόμπσον, μαζί.

Τέλος, για τους Νάγκετς, ο Νίκολα Γιόκιτς μαζί με τον Μπάρτον ήταν απελπιστικά μόνοι τους, έχοντας 25 και 24 πόντους αντίστοιχα.

Στο Μέμφις, όπου η Μινεσότα έκανε την έκπληξη και νίκησε 130-117, ξεχώρισε η «μονομαχία» του Αντονι Εντουαρντς, Νο 1 στα ντραφτ του 2020 σε ηλικία 20 ετών και του 22χρονου, Τζα Μοράντ, ο οποίος επελέγη στην δεύτερη θέση το 2019 από τους Γκρίζλις. Ο πρώτος, ήταν εντυπωσιακός και τελείωσε την αναμέτρηση με 36 πόντους, ενώ ο Μοράντ, σημείωσε 32 πόντους και «μοίρασε» οκτώ ασίστ.

Παράλληλα, οι Τζαζ εκμεταλλεύθηκαν την απουσία του Λούκα Ντόντσιτς και επικράτησαν στο Ντάλας των Μάβερικς με 99-93. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς σημείωσε 26 πόντους και ο Ντόνοβαν Μίτσελ 32, ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ «μάζεψε» 17 ριμπάουντ και μετά το τέλος του ματς, σχολίασε: «Ελπίζω ότι θα έχω περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρω στο επόμενο παιχνίδι. Η θυσία είναι η λέξη «κλειδί». Είμαστε στα play-offs». Ικανοποιητική απόδοση, είχαν επίσης, ο Τζέϊλεν Μπράνσον (18π.) και ο Σπένσερ Ντιγουίντι (17π).

Στην ανατολική περιφέρεια, τέλος, η Φιλαδέλφεια είχε μια δύσκολη βραδιά στο Τορόντο, καθώς οι Ράπτορς δεν δυσκολεύθηκαν να επικρατήσουν με 131-111. Το στιγμιότυπο που χαρακτήρισε το ματς, ήταν ο τραυματισμός του Σκότι Μπαρνς, ο οποίος «πάτησε» στον Τζόελ Εμπίντ, με αποτέλεσμα να «γυρίσει» ο αστράγαλος του. Οι Σίξερς στηρίχθηκαν στην ομαδική δουλειά και πήραν πόντους από αρκετούς παίκτες, όπως ο Ταϊρίς Μάξι (38), Τομπίας Τόμας (26) και Τζέϊμς Χάρντεν (22).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0