Basket Talk

Το... πάλεψε ο Απόλλων Πάτρας στην «Πυλαία», όμως παραδόθηκε στο τέλος (81-76) στον ανώτερο ΠΑΟΚ (video)

Το... πάλεψε ο Απόλλων Πάτρας στην «Πυλαία», όμως παραδόθηκε στο τέλος (81-76) στον ανώτερο ΠΑΟΚ (video)
Δυσκολεύτηκε αλλά επικράτησε τελικά ο ΠΑΟΚ του Απόλλωνα Πάτρας στο «Παλατάκι», με τελικό σκορ 81-76. Στις 8 νίκες ανέβηκε ο «Δικέφαλος» που ξαναμπήκε σε... τροχιά πλέι-οφ, με τους Πατρινούς να μένουν στις 7.

Πολύ όμορφο παιχνίδι και θέαμα παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο Κλειστό της «Πυλαίας» με τον ΠΑΟΚ και τον Απόλλωνα είναι άκρως ανταγωνιστικοί, ξεκινώντας την αναμέτρηση με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας τόσο σε δίποντα όσο και σε τρίποντα. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου, με τη μεγαλύτερη διαφορά να καταγράφεται υπέρ του ΠΑΟΚ με +8, λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (23-15 στο 9’).

Οι γηπεδούχοι είχαν την ατυχία να χάσουν πολύ νωρίς τον Καμπερίδη, που αποχώρησε υποβασταζόμενος με διάστρεμμα. Ο Έλληνας γκαρντ είχε προλάβει στα πρώτα 5 λεπτά που αγωνίστηκε να είναι ο μακράν του 2ου, ο καλύτερος παίκτης του παρκέ, έχοντας 10 πόντους με το απόλυτο σε ποσοστά ευστοχίας (3/3 τρίποντα, 1/1 βολή).

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονταν μπροστά στο σκορ, στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, με τον Απόλλωνα όμως να μην τους αφήνει να ξεφύγουν, βρίσκοντας τις «απαντήσεις», ώστε να διατηρείται κοντά και «ζωντανός» στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Βασίλης Τολιόπουλος ελάχιστες στιγμές πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, «χάρισε» το highlight της αναμέτρησης, καθώς έχοντας στη διάθεσή του μόλις 4 δέκατα του δευτερολέπτου, ευστόχησε από τη γωνία για τρεις, οδηγώντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με +7 (42-35 στο 20’).

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να έχουν την άμυνα σε… δεύτερη μοίρα και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να καθαρίσει το ματς, διατηρώντας σταθερά μια διαφορά λίγο κάτω από τους 10 πόντους. Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία του ματς, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει ένα αξιόλογο προβάδισμα νίκης (64-56 στο 30’).

Στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου μάλιστα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (66-56 στο 30’), όμως οι Πατρινοί αντέδρασαν και μείωσαν μέχρι και τους 2 (74-72 στο 37’). Ο Τολιόπουλος (15π.) όμως με μεγάλο τρίποντο έφερε και πάλι την ομάδα του στο +5, με τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται άψογα το προβάδισμα στα τελευταία λεπτά και να φτάνουν τελικά στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 45-38, 64-56, 81-76

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0