Basket Talk

Φαβορί ο Μανωλόπουλος, αουτσάιντερ ο Βόβορας για τη θέση του προπονητή στον Παναθηναϊκό

Φαβορί ο Μανωλόπουλος, αουτσάιντερ ο Βόβορας για τη θέση του προπονητή στον Παναθηναϊκό

Μετά την επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο κουμάντο της ομάδας, του Αργύρη Πεδουλάκη σε ρόλο τεχνικού διευθυντή μία ακόμη επιστροφή «πρώην» ετοιμάζεται στον Παναθηναϊκό.

Το ερώτημα είναι αν θα πρόκειται για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο ή για τον Γιώργο Βόβορα, δύο προπονητές που στο παρελθόν έκατσαν στον «πράσινο» πάγκο είτε ως υπηρεσιακοί είτε ως προσωρινά… μόνιμοι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης που έχει αναλάβει εν λευκώ όπως ανέφερε και η ανακοίνωση της ΚΑΕ το θέμα του προπονητή έχει ψηλά στη λίστα του και τους δύο Έλληνες τεχνικούς με τους οποίους άλλωστε είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και αμφότεροι θεωρούνται προπονητικά του “τέκνα”.

Ο Μανωλόπουλος ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν στη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή για τρεις αγώνες στα «παράθυρα» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 είχε αναλάβει τις τύχες του Παναθηναϊκού στις αρχές Μαΐου του 2015 ως υπηρεσιακός αντικαταστάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα από τη Μπασκόνια. Έκατσε στον πάγκο μέχρι τη λήξη των τελικών των πλέι-οφ των μοναδικών στην ιστορία όπου ο Ολυμπιακός του Γιάννη Σφαιρόπουλου τότε “σκούπισε” τον Παναθηναϊκό με 3-0 νίκες.

Μετά τον Παναθηναϊκό ο Μανωλόπουλος εργάσθηκε σε ΑΕΚ, Ήφαιστο Λήμνου και Περιστέρι από το οποίο απολύθηκε αρχές Δεκέμβρη 2021 δίνοντας τη θέση του στον Μίλαν Τόμιτς.

Τις 37 (συνολικά) μέρες παρουσίας του Μανωλόπουλου ως πρώτος προπονητής ξεπέρασε ο Γιώργος Βόβορας σε μία από τις συνολικά τέσσερις (!) θητείες του στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη ως προσωρινός αντικαταστάτης του Πεδουλάκη τον Οκτώβριο του 2016 πριν αναλάβει ο Τσάβι Πασκουάλ, η δεύτερη μετά την απόλυση του Ισπανού και την έλευση Ρικ Πιτίνο ξανά ως υπηρεσιακός, η τρίτη ξανά αντί του Πεδουλάκη τον Νοέμβριο του 2019 πριν αναλάβει εκ νέου ο Πιτίνο και η τέταρτη ως πρώτος προπονητής το καλοκαίρι του 2020 έως τις 4 Γενάρη 2021 όταν και απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Βόβορας φέτος εργάστηκε για λίγους μήνες στην ουγγρική Ντέμπρετσεν, από την οποία ανακοινλώθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2021, αλλά 2,5 μήνες μετά απολύθηκε.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0