Basket Talk

Αρμαγεδών στον Παναθηναϊκό. Τέλος Αλβέρτης, Διαμαντίδης, Πρίφτης, επιστροφή Πεδουλάκη!

Αρμαγεδών στον Παναθηναϊκό. Τέλος Αλβέρτης, Διαμαντίδης, Πρίφτης, επιστροφή Πεδουλάκη!

Η μοίρα των ηττημένων στα ντέρμπι «αιωνίων» αντιπάλων ειδικά από την πλευρά του Παναθηναϊκού είναι προδιαγεγραμμένη και δεν μπόρεσε να την αποφύγει ούτε ο Δημήτρης Πρίφτης, το διαζύγιο με τον οποίο ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης 18 Απριλίου από την πράσινη ΚΑΕ. Μαζί του όμως η ΚΑΕ αποφάσισε να «απολύσει» τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Τάκη Τριαντόπουλο και τον προπονητή Νίκο Παππά!

Αυτό δεν είναι αλλαγή προπονητή αλλά Αρμαγεδών που σαρώνει τα πάντα! Η νέα, τέταρτη συνεχόμενη μάλιστα από τον Ολυμπιακό, ήττα του Παναθηναϊκού, δεύτερη συνεχόμενη στο ΟΑΚΑ μετά από αυτή στην Ευρωλίγκα τέλη Δεκέμβρη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έφερε κάτι παραπάνω από σαρωτικές αλλαγές. Δείχνοντας ότι τα νήματα της ΚΑΕ δεν… κινούνται από τους Αλβέρτη και Διαμαντίδη αφού ο δεύτερος… απολύθηκε επίσης ενώ ο πρώτος… απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ως Γενικός Αρχηγός και του προτάθηκε νέο πόστο!

Αν λοιπόν η απόλυση Πρίφτη ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη αυτό που συνέβη με τα υπόλοιπα στελέχη της ΚΑΕ αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Και δείχνει εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτός που συνεχίζει να κάνει κουμάντο στους «πράσινους» δεν είναι άλλος από τον ιδιοκτήτη της Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο οποίος μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από τις… αστοχίες της εδώ και σχεδόν δύο χρόνια «διοίκησης» επιβαρύνθηκε με 3 εκατομμύρια ευρώ έως τώρα! Δηλαδή ο κ. Γιαννακόπουλος μέσω της ανακοίνωσης της ΚΑΕ κατηγορεί τους Τριαντόπουλο (του οποίου την… παραίτηση έκανε δεκτή) και Διαμαντίδη ως υπεύθυνους της οικονομικής τρύπας στην ΚΑΕ!

Όσο για τη συνέχεια; Η επιστροφή για… 4η φορά του Πεδουλάκη σε θέση Τεχνικού Διευθυντή σηματοδοτεί την επόμενη μέρα με στόχο όπως ανέφερε η ανακοίνωση να χτιστεί η ομάδα της επόμενης χρονιάς. Για τη θέση του προπονητή θα αποφασίσει ο Πεδουλάκης εν λευκώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Ο Πρίφτης μέλος της μακράς λίστας...

Ο Πρίφτης λοιπόν πρόσθεσε το όνομά του στη μακρά λίστα των προπονητών του Παναθηναϊκού που απολύθηκαν πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Αργύρης Πεδουλάκης τον Μάρτιο του 2014. Ντούσκο Ιβάνοβιτς τον Μάιο του 2015. Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς τον Απρίλιο του 2016. Τσάβι Πασκουάλ τον Δεκέμβριο του 2018. Αργύρης Πεδουλάκης, ξανά, τον Νοέμβριο του 2019. Γιώργος Βόβορας τον Ιανουάριο του 2021. Και τώρα ο Πρίφτης

Μόλις 290 μέρες μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του στις 26 Ιουνίου ο Πρίφτης έγινε ο πέμπτος… μακροβιότερος προπονητής των «πράσινων» μετά την αποχώρηση Ομπράντοβιτς. Και ο διάδοχός του θα γίνει ο 13ος προπονητής που θα κάτσει στον πράσινο πάγκο την τελευταία δεκαετία!

Μόλις δύο προπονητές, ο Αργύρης Πεδουλάκης τη σεζόν 2012-13 και ο Τσάβι Πασκουάλ τη σεζόν 2017-18 «άντεξαν» μία ολόκληρη σεζόν, ενώ οι Ιβάνοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Πρίφτης, Βόβορας (ανέλαβε και άλλες δύο φορές ως υπηρεσιακός), Κάτας, Πιτίνο εργάστηκαν λιγότερο από μία ολόκληρη σεζόν και οι Χαραλαμπίδης, Αλβέρτης, Μανωλόπουλος και Σίμτσακ ως υπηρεσιακοί.

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός είναι μακράν μάλιστα η ομάδα με τις περισσότερες αλλαγές προπονητών μεσούσης της σεζόν (σσ. 8 τις τελευταίες 9) από τις ομάδες της Euroleague, με τη δεύτερη της σχετικής λίστας Μπασκόνια να μετράει πέντε στο ίδιο διάστημα.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0