Basket Talk

Τέλος Διαμαντίδης και Πρίφτης από τον Παναθηναϊκό!

Τέλος Διαμαντίδης και  Πρίφτης από τον Παναθηναϊκό!

Η μοίρα των ηττημένων στα ντέρμπι «αιωνίων» αντιπάλων ειδικά από την πλευρά του Παναθηναϊκού είναι προδιαγεγραμμένη και δεν μπόρεσε να την αποφύγει ούτε ο Δημήτρης Πρίφτης το διαζύγιο με τον οποίο ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης 18 Απριλίου από την πράσινη ΚΑΕ.

Η νέα, τέταρτη συνεχόμενη μάλιστα από τον Ολυμπιακό, ήττα του Παναθηναϊκού, δεύτερη συνεχόμενη στο ΟΑΚΑ μετά από αυτή στην Ευρωλίγκα τέλη Δεκέμβρη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Όχι τόσο της… οργής από πλευράς φιλάθλων και οπαδών που στην πλειοψηφία τους στήριζαν τον Έλληνα τεχνικό αλλά από πλευράς αυτών που κινούν τα νήματα της ΚΑΕ. Οι ίδιοι που το καλοκαίρι του 2020 είχαν δώσει τα κλειδιά της ομάδας στον Γιώργο Βόβορα και τον απέλυσαν μετά από τρεις μήνες δράσεις, οι ίδιοι που έφεραν πίσω στην Ελλάδα από το Καζάν της Ρωσίας τον άκρως πετυχημένο στην Ουνίξ, Δημήτρη Πρίφτη. Δηλαδή το διοικητικό δίδυμο των Φραγκίσκου Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Πρίφτης λοιπόν πρόσθεσε το όνομά του στη μακρά λίστα των προπονητών του Παναθηναϊκού που απολύθηκαν πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Αργύρης Πεδουλάκης τον Μάρτιο του 2014. Ντούσκο Ιβάνοβιτς τον Μάιο του 2015. Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς τον Απρίλιο του 2016. Τσάβι Πασκουάλ τον Δεκέμβριο του 2018. Αργύρης Πεδουλάκης, ξανά, τον Νοέμβριο του 2019. Γιώργος Βόβορας τον Ιανουάριο του 2021. Και τώρα ο Πρίφτης…

Μόλις 290 μέρες μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του στις 26 Ιουνίου ο Πρίφτης έγινε ο πέμπτος… μακροβιότερος προπονητής των πράσινων μετά την αποχώρηση Ομπράντοβιτς. Και ο διάδοχός του θα γίνει ο 13ος προπονητής που θα κάτσει στον πράσινο πάγκο την τελευταία δεκαετία!

Μόλις δύο προπονητές, ο Αργύρης Πεδουλάκης τη σεζόν 2012-13 και ο Τσάβι Πασκουάλ τη σεζόν 2017-18 “άντεξαν” μία ολόκληρη σεζόν ενώ οι Ιβάνοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Πρίφτης, Βόβορας (ανέλαβε και άλλες δύο φορές ως υπηρεσιακός), Κάτας, Πιτίνο εργάστηκαν λιγότερο από μία ολόκληρη σεζόν και οι Χαραλαμπίδης, Αλβέρτης, Μανωλόπουλος και Σίμτσακ ως υπηρεσιακοί.

Συνολικά ο Παναθηναϊκός είναι μακράν μάλιστα η ομάδα με τις περισσότερες αλλαγές προπονητών μεσούσης της σεζόν (8 τις τελευταίες 9) από τις ομάδες της Ευρωλίγκα με τη δεύτερη της σχετικής λίστας Μπασκόνια να μετράει πέντε στο ίδιο διάστημα.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0