Basket Talk

Μπόστον Σέλτικς: Από την αμφισβήτηση στο χειροκρότημα μέσα σε λίγους μήνες (video)

Μπόστον Σέλτικς: Από την αμφισβήτηση στο χειροκρότημα μέσα σε λίγους μήνες (video)

Οι Μπόστον Σέλτικς μέχρι τα μισά περίπου της κανονικής περιόδου, έμοιαζαν να βρίσκονται σε τέλμα και πολλοί έλεγαν πως δεν υπήρχε περίπτωση να μπουν στην προνομιούχο εξάδα της Ανατολής, που δίνει απευθείας πρόκριση στα playoffs. Πλέον όχι μόνο το κατάφεραν αλλά θα έχουν και πλεονέκτημα έδρας.

Το καλοκαίρι που πέρασε, ο Μπραντ Στίβενς αποφάσισε να σταματήσει να είναι ο προπονητής των Σέλτικς και έγινε πρόεδρος, παίρνοντας ουσιαστικά τη θέση του πρώην παίκτη και πρωταθλητή, Ντάνι Έιντζ. Αμέσως βοήθησε τον διαδοχό του, Ίμε Ουντόκα, να έχει ευκολότερη μετάβαση σε μια νέα πραγματικότητα και χρειάστηκε να περάσει καιρός για να φανούν τα αποτελέσματα.

Κάθε αρχή και δύσκολη

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ουντόκα έχει τα ηνία του πάγκου μιας ομάδας και όχι όποιας κι όποιας, ίσως της ιστορικότερης όλου του NBA. Ναι έπαιξε στο παρελθόν στον «μαγικό κόσμο», θήτευσε μετά ως βοηθός του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς, όμως πλέον είχε στα χέρια του παραπάνω ευθύνες.

Ήθελε να δείξει πράγματα εξ αρχής, όμως αυτό δεν ήταν δυνατόν. Η ομάδα χτυπήθηκε από κορωνοϊό, τραυματισμούς, ενώ δεν έλειψαν στο αρχικό στάδιο της σεζόν. Ο Μάρκους Σμαρτ δεν δίστασε να κράξει δημόσια τους Τζέιλεν Μπράουν και Τζέισον Τέιτουμ, καλώντας τους να γίνουν πιο ομαδικοί. Ο καιρός περνούσε, η χημεία βελτιωνόταν, όμως δεν υπήρχε συνέπεια. Μέχρι που «ο διακόπτης γύρισε».

Πάνω απ ’όλα η άμυνα

Αργά και σταθερά ο Ουντόκα έβλεπε τους παίκτες του να αφομοιώνουν τις εντολές του, ειδικά στο αμυντικό σκέλος. Ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς (που τώρα είναι τραυματίας) βοηθά «σκεπάζοντας» τη ρακέτα. Ξέρει πότε να σηκωθεί για τάπα, πότε να έρθει σε βοήθεια, ενώ κλέβει και μπάλες με έξυπνες τοποθετήσεις. Ο πάντα φιλότιμος Αλ Χόρφορντ επιτελεί τον ίδιο ρόλο.

Μπορεί η τελευταία γραμμή άμυνας να είναι οι ψηλοί, όμως οι περιφερειακοί συνεισφέρουν εξίσου, κυρίως γιατί οι Σέλτικς παίζουν άμυνα με αλλαγές στα σκριν πολύ συχνά. Ο Σμαρτ είναι το… ζιζάνιο που πάντα ήταν, ενώ έχει και την βοήθεια των Μπράουν και Τέιτουμ, οι οποίοι βέβαια έχουν ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μερίδιο του σκοραρίσματος.


Με γρήγορο, έξυπνο κι όσο χρειάζεται σκληρό μπάσκετ, οι Σέλτικς μετέτρεψαν την αμφιβολία σε 50 νίκες και θα βγάλουν το… λάδι κάθε αντιπάλου στα playoffs.

Γιώργος Διαλυνάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0