Basket Talk

Πρόεδρος Ερυθρού Αστέρα: «Σε αυτή την αντιρωσική υστερία γίνεται κατάχρηση από τα ΜΜΕ»

Πρόεδρος Ερυθρού Αστέρα: «Σε αυτή την αντιρωσική υστερία γίνεται κατάχρηση από τα ΜΜΕ»

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς αναφέρθηκε στους λόγους που ο Ερυθρός Αστέρας δεν σήκωσε το αντιπολεμικό πανό στο ματς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ένας χαμός έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με τον Ερυθρό Αστέρα, καθώς οι παίκτες του δεν σήκωσαν το αντιπολεμικό πανό στο ματς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, συλλέγοντας αρνητική κριτική.

Όπως αποκάλυψαν οι Σέρβοι, ο λόγος ήταν πως «το 1999 κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ΝΑΤΟ και τη δολοφονία χιλιάδων αθώων πολιτών και παιδιών, οι παίκτες της Ζάλγκιρις που εκείνη τη χρονιά κέρδισαν το Κύπελλο Πρωταθλητριών, δεν σήκωσαν κανένα πανό για τη Γιουγκοσλαβία».

Ο πρόεδρος της ομάδας, Νεμπόισα Τσόβιτς αναφέρθηκε σε αυτό το συμβάν και παραδέχθηκε πως δεν ντράπηκε για αυτό.

Αναλυτικά είπε: «Πέντε μέρες πριν από το παιχνίδι στο Κάουνας και γνωρίζοντας τις ενέργειες της Ζάλγκιρις από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, ενημερώσαμε την EuroLeague ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτή την κατάσταση. Μπορούμε να κρατήσουμε ένα πανό όπου το χρώμα είναι ουδέτερο, περνώντας ένα ευγενές μήνυμα. Αλλά σε αυτή την αντιρωσική υστερία, γίνεται κατάχρηση από τα ΜΜΕ. Αν δεν ήταν τα χρώματα της Ουκρανίας, θα κρατούσαμε το πανό.

Τρεις μέρες πριν από το ματς, επικοινωνήσαμε με τη Ζάλγκιρις και τους ζητήσαμε το πανό να είναι ουδέτερο. Δεν συμφώνησαν με αυτό. Μας απάντησαν το εξής: Αν δεν θέλετε να κρατήσετε έναν πανό όπου προφανώς παίρνετε θέση σε μια πλευρά, δεν χρειάζεται να το κάνετε. Υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για καμένες σημαίες της Σερβίας σε εκείνο το ματς. Δεν υπήρχε σημαία του ΝΑΤΟ στο πρώτο ημίχρονο. Όλα έγιναν για να μας προβοκάρουν. Το ματς τελείωσε όπως τελείωσε, χάσαμε και μετά το τέλος, η EuroLeague άρχισε πειθαρχικές διαδικασίες. Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί, μιλάμε για πολιτική στον αθλητισμό.

Τι θα γίνει αν υποχρεώσουμε κι εμείς κάποιον να κρατάει πανό "Το Κόσοβο είναι Σερβία"; Θα είχαμε αυτό το δικαίωμα; Δεν θα κάνουμε πολιτική. Δεν ντρέπομαι για την απόφασή μας στο Κάουνας»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0