Basket Talk

Λάρισα - ΠΑΟΚ 74-70: «Ζόρια» για τον Δικέφαλο, οι Θεσσαλοί... βλέπουν πλέι-οφ! (video)

Λάρισα - ΠΑΟΚ 74-70: «Ζόρια» για τον Δικέφαλο, οι Θεσσαλοί... βλέπουν πλέι-οφ! (video)
Δύο ομάδες στις… παρυφές των πλέι-οφ τέθηκαν αντιμέτωπες στο «Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης», με τη Λάρισα να επικρατεί του ΠΑΟΚ με 74-70, φτάνοντας στις 9 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα.

Την 5η συνεχόμενη νίκη της και 9η συνολικά πανηγύρισε η Λάρισα, που κατάφερε να «εγκλωβίσει» τον ΠΑΟΚ και να τον αφήσει στις 7 νίκες, αρκετά μακριά από την 8αδα…

Το ματς είχε γρήγορο τέμπο από την αρχή του, με τον ΠΑΟΚ να το εκμεταλλεύεται και να προηγείται νωρίς με +9 (8-17 στο 6’). Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν και μετά από το τάιμ-άουτ του Φώτη Τακιανού, έτρεξαν ένα σερί 12-0, μετατρέποντας το 10-18 σε 22-18 μέχρι τις αρχές του 2ου δεκαλέπτου. Ο Τζέιλεν Χάντσον ήταν εξαιρετικός προσφέροντας εκτός των άλλων και θέαμα.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε για πάνω από 5 λεπτά χωρίς σκορ στο εν λόγω διάστημα, όμως κατάφερε να επανέλθει με το παιχνίδι να παίρνει χαρακτηριστικά ντέρμπι και την ένταση στις μονομαχίες να είναι έκδηλη. Η Λάρισα με νέο ξέσπασμα έτρεξε ακόμα ένα σερί (10-0) για να προηγηθεί με +9 μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου (38-29 στο 19’).

Στο ξεκίνημα του 2ου μέρους, οι δύο ομάδες άρχισαν να… πυροβολούν εκατέρωθεν από την περιφέρεια, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον πρώτο λόγο, μειώνοντας γρήγορα στους 2 (40-38 στο 21’). Όμως οι Λαρισαίοι, κατάφερναν να βρουν τις απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα που έβαζε η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, εκμεταλλευόμενοι τις πολλές διακοπές στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, έφτασαν ξανά στο +9 (57-48 στο 30’).

Στο 4ο δεκάλεπτο που έκρινε τα... πάντα, η Θεσσαλική ομάδα έδειξε αρχικά να «καθαρίζει» το ματς, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +13 (61-48 στο 31’), όμως ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη… Μείωσε με μεγάλα τρίποντα, πλησιάζοντας αρκετές φορές σε απόσταση ενός σουτ, όμως οι παίκτες της Λάρισας βρήκαν σωστές επιλογές στην επίθεση και ήταν ψύχραιμοι στις βολές πανηγυρίζοντας τελικά μια πολύ σημαντική νίκη που τους βάζει σε «τροχιά» πλέι-οφ. Κορυφαίος για τους νικητές ο Μούντι που τελείωσε το ματς με 16 πόντους και ήταν αυτός που πήρε τις... ευθύνες στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. 

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 38-33, 57-48, 74-70

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0