Basket Talk

Απόλλων Πάτρας – Περιστέρι 74-72: Μεγάλη ανατροπή στο τέλος και παραμονή με... υπογραφή Σίμονς (video)

Απόλλων Πάτρας – Περιστέρι 74-72: Μεγάλη ανατροπή στο τέλος και παραμονή με... υπογραφή Σίμονς (video)
Σπουδαία νίκη για τον Απόλλωνα, που επικράτησε στην Πάτρα του Περιστερίου, με 74-72, χάρη στην μεγάλη ανατροπή των τελευταίων λεπτών (σερί 11-0) και την... υπογραφή του Τζέρελ Σίμονς, ανεβαίνοντας στο 7-12 και εξασφαλίζοντας την παραμονή, κοιτάζοντας πλέον και... ψηλότερα.  

Όμορφο μπάσκετ και ένα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, είχαν την ευτυχία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Περιβόλας, όπου αναμετρήθηκαν δύο ομάδες με διαφορετική φιλοσοφία στο παιχνίδι τους. Το Περιστέρι βασίστηκε περισσότερο στο ταλέντο και την ατομική ποιότητα κάποιων παικτών, με εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα, ενώ ο Απόλλων στόχευσε περισσότερο στις συνεργασίες και στο παιχνίδι μέσα στη «ρακέτα».

Το ματς

Το Περιστέρι προσπάθησε να πάρει από την αρχή τα ηνία του αγώνα, επιβάλλοντας το ρυθμό του, όμως οι γηπεδούχοι με μπροστάρη τον Σίμονς δεν επέτρεπαν στην ομάδα του Μίλαν Τόμιτς να ξεφύγει στο σκορ. Οι Πατρινοί κατάφερναν να βρουν λύσεις στο 1ο ημίχρονο, στοχεύοντας κυρίως μέσα στο «ζωγραφιστό» ενώ από την άλλη το Περιστέρι έκλεισε το πρώτο μισό με το εκπληκτικό 7/11 τρίποντα (63%), έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Αμερικανούς του, Κόζι, Πέτεγουεϊ και Γκρέι.

Παρόλα αυτά όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν την επιθετική τους πολυφωνία και το τρομερό ποσοστό από την περίμετρο, σε ξεκάθαρο προβάδισμα. Η μεγαλύτερη διαφορά που σημειώθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους ήταν ένα +7 (19-26 στο 12’). Ο Νίκος Βετούλας και οι παίκτες του κατάφερναν να βρουν τις λύσεις για να παραμείνουν κοντά στο σκορ, σημαδεύοντας κυρίως την πίσω γραμμή άμυνας της ομάδας των δυτικών προαστίων.

Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν από τα αποδυτήρια αποφασισμένοι και με ένα σερί 8-0 μετέτρεψαν το 41-42 σε 49-42 για τη δική τους μεγαλύτερη διαφορά στο ματς, με τους Τσαλμπούρη και Μπόγρη να μην έχουν αντίπαλο κάτω από το καλάθι. Όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, με τον Γκρέι να παίρνει το… όπλο του και πήραν πίσω το προβάδισμα πριν την τελική ευθεία του αγώνα (57-63 στο 29’).

Στο 4ο δεκάλεπτο έμελλε να κριθούν τα πάντα, με τον Απόλλωνα να μειώνει προσωρινά στους 2, όμως δύο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα από τον Γκιέλο, έφεραν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της +9, σχεδόν 5 λεπτά πριν το τέλος (63-72 στο 35’). Όμως οι γηπεδούχοι επέστρεψαν ξανά και με δύο τρίποντα από Σαλούστρο και Τσαλμπούρη, μείωσαν στους 3 με 3’20’’ να απομένουν στο χρονόμετρο.

Δεν σταμάτησαν εκεί όμως, καθώς με εξαιρετική άμυνα και 5 συνεχόμενους πόντους του Σίμονς, με μία «επέλαση» και ένα μακρινό τρίποντο, έφτασαν στο προσπέρασμα 1’20’’ πριν το τέλος, με το σερί τους να φτάνει το 11-0 στα τελευταία 5 λεπτά (74-72 στο 39’)! Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Μπόγρη να σημειώνει ένα εντυπωσιακό μπλοκ σε προσπάθεια για τρεις. Ο Κόζι με 10’’ να απομένουν, πήρε το τελευταίο τρίποντο νίκης και αστόχησε, ο Γκρέι σκόραρε με «follow», όμως το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο και οι Πατρινοί πήραν μια σπουδαία νίκη, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την παραμονή στην Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 39-40, 59-65, 74-72

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0