Basket Talk

Στη Βαλένθια ο Χάνλαν, γλιτώνει περίπου 40.000 ευρώ ο Άρης

Στη Βαλένθια ο Χάνλαν, γλιτώνει περίπου 40.000 ευρώ ο Άρης

Την ευκαιρία της ζωής του να αγωνιστεί στο πιο ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αυτό της Ισπανίας και να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα μετά από έξι χρόνια θα έχει ο Καναδός γκαρντ.

Η αλήθεια είναι ότι ευκαιρίες σαν αυτή που παρουσιάστηκε στον Χάνλαν δεν τις συναντά κάθε μέρα ένας αθλητής. Ο Καναδός διεθνής συμφώνησε να αποχωρήσει από τον Άρη και να πάει στην ισπανική ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν αντικαθιστώντας τον τραυματία Σλοβένο γκαρντ Κλεμέν Πρέπελιτς.

Ο Άρης από την πλευρά του χάνει μεν τον 1ο σκόρερ όχι απλά της ομάδας αλλά του πρωταθλήματος (20,9 πόντοι μέσο όρο) αλλά θα λάβει περί τις 20.000 ευρώ ως αποζημίωση ενώ ο παίκτης θα χαρίσει μισθούς των τελευταίων μηνών που ανέρχονται επίσης κοντά στις 20.000 ευρώ. Χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιήσει για να κλείσει κάποιες από τις… πολλές είναι η αλήθεια οικονομικές τρύπες που υπάρχουν.

Ο Χάνλαν πηγαίνοντας στη Βαλένθια θα έχει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του στη λίγκα ACB, την κορυφαία στην Ευρώπη και να ανοιχθεί μπροστά του ένας άλλος δρόμος για την καριέρα του αφού μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να λάβει διαβατήριο Τζαμάικα (έχει καταγωγή και από τη χώρα αυτή της Καραϊβικής και έχει κάνει τα χαρτιά του εδώ και λίγους μήνες) άρα θα λογίζεται για την ισπανική λίγκα ως «Κατονού» δηλαδή θα μπορεί να παίζει ως κοινοτικός και να μην λαμβάνει θέση ξένου.

Οι κιτρινόμαυροι από την πλευρά τους δεν πρόκειται να τον αντικαταστήσουν γιατί απλά δεν… μπορούν αυτή τη χρονική περίοδο. Βασικός λόγος είναι το νέο ban που τους επιβλήθηκε από τη FIBA μετά από σχετική νέα προσφυγή του Ντέβιν Μαρμπλ για αθέτηση του τελευταίο διακανονισμού ανάμεσα στις δύο πλευρές ενώ στον Άρη είναι «ακάλυπτη» και η εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο πρωτάθλημα κάτι που σημαίνει ότι για να κλείσουν αυτές τις τρύπες οι άνθρωποι της ΚΑΕ πρέπει να βρουν άμεσα 120.000 ευρώ, χρήματα που δεν υπάρχουν φυσικά για να μπορούν να κάνουν μεταγραφή.

Μοναδική τους ελπίδα «ενίσχυσης» είναι η επιστροφή του Αμερικανού σέντερ Τζέιμς Κέλι ο οποίος βρίσκεται εδώ και πάνω από δύο μήνες στις ΗΠΑ για προσωπικούς, οικογενειακούς λόγους και δέχεται πιέσεις να επιστρέψει έστω έως το τέλος της κανονικής περιόδου αν και ο Άρης θεωρείται απίθανο να κινδυνέψει.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0