Basket Talk

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 69-83: Η επιθετική... πολυφωνία των «πρασίνων» έσβησε στο τέλος τις ελπίδες της «Ένωσης» (video)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 69-83: Η επιθετική... πολυφωνία των «πρασίνων» έσβησε στο τέλος τις ελπίδες της «Ένωσης» (video)
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, με 69-83, φτάνοντας τις 17 συνεχόμενες νίκες, με την «Ένωση» να πέφτει στο «9-10». 

Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να επικρατήσει αυτής του Κούρο Σεγκούρα, που κατάφερε στην τελευταία περίοδο να μειώσει μέχρι το -8, όμως η επιθετική πολυφωνία του Παναθηναϊκού (5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) δεν άφησε πολλά περιθώρια στους κιτρινόμαυρους του εξαιρετικού Χάμερ (23 πόντοι).

Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του, είχε έναν Παναθηναϊκό να δείχνει πως «πατάει» καλύτερα στο παρκέ, φτάνοντας να προηγηθεί μέχρι και με +7 στο πρώτο δεκάλεπτο (8-15 στο 5’). Η ΑΕΚ όμως με τον «καυτό» Ράουτινς που ξεκίνησε με 3/3 τρίποντα και το «μεστό» παιχνίδι από τις… παλιοσειρές Μαυροειδή και Κολόμ, κατάφερε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ μέχρι τα μέσα της 2ης περιόδου.

Οι «πράσινοι» έφτασαν για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά, χάρη σε τρίποντο του εξαιρετικού απέναντι στην πρώην ομάδα του, Χάουαρντ Σαντ Ρος (23-34 στο 16’). Με τον Νέντοβιτς να αρχίζει σιγά-σιγά να «ζεσταίνεται», οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να… καθαρίζουν από νωρίς το ματς, φτάνοντας τη διαφορά στο +17 πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (28-45 στο 19’).

Η «Ένωση» κατάφερε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 10 στις αρχές του 2ου ημιχρόνου (36-45 στο 21’), όμως ο Παναθηναϊκός με ένα επιμέρους 2-10 επανήλθε σε θέση οδηγού. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, μετά από εύστοχο τρίποντο πανηγύρισε έντονα, κάνοντας χειρονομία προς τον κιτρινόμαυρο πάγκο, με τον κόσμο να… εξαγριώνεται, όμως ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αμέσως πλησίασε τον Κούρο Σεγκούρα για να απολογηθεί, με τους δύο άντρες να έχουν θερμό εναγκαλισμό, σε ένα πολύ όμορφο στιγμιότυπο.

Οι γηπεδούχοι στην τελική ευθεία του αγώνα, «έσφιξαν» την άμυνά τους και εκμεταλλεύτηκαν το ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε να «επαναπαύεται» στη διαφορά 10-14 πόντων που διατηρούσε για αρκετή ώρα. Στο τελευταίο 5λεπτο, το ματς είχε γίνει πλέον ντέρμπι, με τη διαφορά να έχει πέσει κάτω από τους 10 (60-68 στο 35’), «χάρη» στην αστοχία των «πρασίνων», τις εμπνεύσεις του Κολόμ και το σκοράρισμα του Χάμερ, που έφτασε πάνω από τους 20 πόντους. Το τάιμ – άουτ του Δημήτρη Πρίφτη όμως «αφύπνισε» τους παίκτες του, που έβαλαν τα ελεύθερα σουτ και με επιμέρους σκορ 2-11 (62-79 στο 38’) έβαλαν τέλος στις ελπίδες της «Ένωσης» για ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 31-45, 48-62, 69-83

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0