Basket Talk

Παπαδάκης όπως... Κλέι Τόμπσον κράτησε ζωντανό τον Ηρακλή (91-86 τον Άρη) (video)

Παπαδάκης όπως... Κλέι Τόμπσον κράτησε ζωντανό τον Ηρακλή (91-86 τον Άρη) (video)

Με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, ο Ηρακλής επικράτησε του Άρη με 91-86 στο Ιβανώφειο, με τον κόσμο να δημιουργεί «καυτή» ατμόσφαιρα!

O Ηρακλής υποδέχτηκε στο Ιβανώφειο τον Άρη, για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Basket League. Ο Ηρακλής έκανε ένα καταπληκτικό φινάλε και ανέτρεψε το προβάδισμα του Άρη. Η ομάδα του Κώστα Μέξα έκανε… ολικό λίφτινγκ μετά τα πολύ άσχημα ποσοστά του πρώτου ημιχρόνου έξω από τη γραμμή των 6,75 (1/14 τρίποντα) και επικράτησε με εξαιρετικό Κώστα Παπαδάκη όπου σημείωσε 5/5 σουτ τριών πόντων.

Οι γηπεδούχοι, ξεκίνησαν πολύ δυναμικά το παιχνίδι με ένα σερί 8-0, πατώντας… γκάζι από νωρίς. Ο Άρης δεν έμεινε αμέτοχος σε όλο αυτό και έκανε την δική του επίθεση, αλλά ο Ηρακλής το κοντρόλαρε και παρέμεινε ψύχραιμος τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, η ομάδα του Κώστα Μέξα πήρε διψήφιο αριθμό διαφοράς στο σκορ (28-17). Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής «κατέβασε ρολά» και έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους όχι απλά να μειώσουν το σκορ, αλλά να επιβάλουν το ρυθμό τους και να πάρουν και τη διαφορά του σκορ, κλείνοντας το ημίχρονο στο +6 (33-39), μετά από το buzzer τρίποντο του Εϊμπραμς.

Η διαφορά υπέρ του Άρη έφτασε και μέχρι και το +9 στην τρίτη περίοδο (46-37), αλλά ο Ηρακλής βρήκε ρυθμό και έχτισε μομέντουμ. Μάλιστα, οι «κυανόλευκοι» προσπέρασαν στο σκορ, με δυο διαδοχικά τρίποντα του Γούντς (53-51). Συνέχεια στα σερί τρίποντα έδωσαν οι Εϊμπραμς και Παπαδάκης όπου με τη σειρά τους ευστόχησαν στις εκτελέσεις τους. Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο «Γηραιός» βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 9 πόντους. Το ματς είχε φρενήρη ρυθμό με ανατροπή στην ανατροπή και διαρκή παλμό. Ο Κώστας Παπαδάκης, με 5/5 εκτελέσεις τριπόντων, το διάστημα που «η μπάλα έκαιγε», έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα του και συνέβαλε τόσο στα εξαιρετικά ποσοστά τριπόντων στο δεύτερο ημίχρονο, όσο και στο επί μέρους 30-9 (με 9 εύστοχα τρίποντα). Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έκανε την δική της αντεπίθεση και πήγε το παιχνίδι στις βολές, αλλά ο Ηρακλής δεν άφησε περιθώρια και πήρε την πολύ σημαντική νίκη με 91-86.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 33-39, 62-56, 91-86.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0