Basket Talk

Δεν είναι ψέμα: Ο Ολυμπιακός υπέταξε την Μπαρτσελόνα με... ΜακΚισι-άδα (73-66) και «κλείδωσε» τουλάχιστον την 3η θέση! (video)

Δεν είναι ψέμα: Ο Ολυμπιακός υπέταξε την Μπαρτσελόνα με... ΜακΚισι-άδα (73-66) και «κλείδωσε» τουλάχιστον την 3η θέση! (video)
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για την Euroleague, με τον καλύτερο τρόπο, καθώς επικράτησε της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ με 73-66 και θα τερματίσει τουλάχιστον 3ος ή ακόμα και 2ος αν η Ρεαλ ηττηθεί από την Μπάγερν την άλλη εβδομάδα!

Μεγάλη εμφάνιση από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του, που παρά τις κομβικές απουσίες Σλούκα και Φαλ, υπέταξαν την Μπαρτσελόνα με 73-66 και έκαναν το... φλεγόμενο ΣΕΦ να τραγουδάει: «Φέρτε μας το Ευρωπαϊκό...» Καθοριστικός Σακίλ ΜακΚίσικ, που έκανε... τα πάντα στην τελευταία περίοδο, τελειώνοντας το ματς με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, «κρίνοντας» τον τελικό νικητή!

Η απουσία του Φαλ έγινε αισθητή από τα πρώτα λεπτά, με τους παίκτες του Σάρας να «σημαδεύουν» τις επιθέσεις τους μέσα στο ζωγραφιστό και χωρίς να βρίσκουν ιδιαίτερη αντίσταση, κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς (2-10 στο 3’), αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει άμεσα τάιμ-άουτ. Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό και στην επίθεση, ένα τρίποντο του Ντόρσεϊ όμως μετά από εκπληκτική κυκλοφορία της μπάλας, ήταν αρκετό για να ανάψει την «σπίθα» που θα έβγαζε τον Ολυμπιακό από τη «νωχελικότητα», ζεσταίνοντας και τον κόσμο που μπήκε δυναμικά στην… εξίσωση (10-12 στο 7’).

Το παιχνίδι είχε πλέον αρκετή… επαφή, με κάποιες διαιτητικές αποφάσεις να «ξεσηκώνουν» την εξέδρα. Η ερυθρόλευκη άμυνα βέβαια ήταν πλέον αρκετά κοντά στα γνωστά της υψηλά «στάνταρ» και το ματς είχε γίνει ντέρμπι, με τις μάχες για κάθε κατοχή να είναι συγκλονιστικές.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να διατηρεί μια μικρή διαφορά, κυρίως χάρη στα πολλά επιθετικά ριμπάουντ (8 έναντι ενός στο 15’), που της έδιναν τη δυνατότητα να βρίσκει συνεχώς δεύτερες ευκαιρίες. Το ημίχρονο μάλιστα έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, καθώς οι φιλοξενούμενοι με ένα απίστευτο τρίποντο του Νικ Καλάθη σχεδόν από το κέντρο, έφτασαν από το… πουθενά να προηγούνται με +7 (33-40 στο 20’).

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα να συνεχίζει να «τιμωρεί» την άμυνα του Ολυμπιακού μέσα στη ρακέτα διατηρώντας μια διαφορά, που έφτασε μέχρι και τους 9 πόντους (38-47 στο 25’), όμως ένα «ξέσπασμα» των γηπεδούχων (σερί 10-0) ήταν αρκετό για να βάλει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο ματς (48-47 στο 38’). Οι πολλές χαμένες βολές όμως δεν τον άφηναν να «χτίσει» μια διαφορά στο καλό του διάστημα και όλα θα ξεκαθάριζαν στο τελευταίο δεκάλεπτο…

Ο ΜακΚίσικ έδειξε να το… παίρνει πάνω του από πλευράς Ολυμπιακού, καθώς με 5 συνεχόμενους πόντους, εκ των οποίων οι τρεις μπάζερ-μπίτερ στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου, κράτησε όρθια την ομάδα του σε ένα κρίσιμο διάστημα. Ο Αμερικανός πήρε τρομερό ψυχολογικό «boost», βγάζοντας απίστευτη ενέργεια και στις δύο πλευρές παρκέ, με καλάθι και φάουλ, κλεψίματα, εντυπωσιακά καρφώματα (όχι όλα… επιτυχημένα) και ατομικές ενέργειες, βγάζοντας φοβερό πάθος και απόντος του Σλούκα πήρε το ρόλο του ηγέτη του Ολυμπιακού!

Η ερυθρόλευκη άμυνα και τα δύο «τεράστια» τρίποντα από Ουόκαπ και Παπανικολάου, έφεραν τον Ολυμπιακό στο +6 (69-63), ένα λεπτό πριν το τέλος και έβαλαν φωτιά στο ΣΕΦ! Ο ΜακΚίσικ δεν... σκόπευε σήμερα να αστοχήσει στις βολές που θα σφράγιζαν τη μεγάλη νίκη και ο Ολυμπιακός έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση τερματίζοντας το «λιγότερο» 3ος στην φετινή Euroleague!

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 33-40, 51-48, 73-66

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0