Basket Talk

Μπλόκαρε τον Κολοσσό στη Νίκαια και… ελπίζει ο Ιωνικός (86-84)

Μπλόκαρε τον Κολοσσό στη Νίκαια και… ελπίζει ο Ιωνικός (86-84)

Μπορεί ο Ιωνικός να παρατάχθηκε με 8 παίκτες στο απόγευμα της Τετάρτης (30/3), αλλά με τον Κολοσσό να δέχεται 86 πόντους, παίζοντας ανιαρή άμυνα, οι Νικαιώτες ξεκόλλησαν από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα!  

Ο Ιωνικός Νικαίας υποδέχτηκε τον Κολοσσό Ρόδου για τον εξ’ αναβολής αγώνα της 17ης αγωνιστικής της Basket League στο κλειστό του «Πλάτωνα».

Οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν με τον ιδανικότερο τρόπο στο παρκέ, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ. Η ομάδα του Τσικλήρα με ένα σερί 11-0 όμως μπήκαν στο παιχνίδι… για τα καλά και πήραν το προβάδισμα. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με προβάδισμα πέντε πόντων (24-19) για τους Νικαιώτες. Αμφότερες ομάδες, επέλεξαν να επιτεθούν κοντά στο καλάθι, με το παιχνίδι να είναι… στην κόψη του ξυραφιού καθ’ όλη τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου. Με τους οκτώ παίκτες του Ιωνικού να κάνουν… κατάθεση ψυχής.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν το πάνω χέρι στο σκοράρισμα και να διευρύνουν τη διαφορά του σκορ, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +8 (72-64). Οι Νικαιώτες όμως δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη. Με ένα επί μέρους 15-6 πήραν το προβάδισμα (79-78) και έδωσαν και πάλι παλμό στο ματς. Με πολυφωνία στην επίθεση o Ιωνικός κατάφερε να τα φέρει όλα… τούμπα και να επιβληθεί του Κολοσσού με 86-84, με τους Ροδίτες να είναι κάκιστοι στις αμυντικές λειτουργίες. Έτσι οι Νικαιώτες μπήκαν και πάλι στο «παιχνίδι» της παραμονής κερδίζοντας στο κλειστό του «Πλάτωνα» μετά από σχεδόν 6 μήνες (9 Οκτωβρίου, απέναντι στον Άρη)!

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 45-46, 64-72, 86-84

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0