Basket Talk

Μπαρτζώκας στη Euroleague: «Μία από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου, όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό!» (video)

Μπαρτζώκας στη Euroleague: «Μία από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου, όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό!» (video)
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν προσκεκλημένος στο The Crossover της Euroleague, όπου μίλησε για την καριέρα του ως παίκτης και προπονητής, τη φιλοσοφία του, αλλά και την αγάπη του για τον Ολυμπιακό.
Μία συνέντευξη με μεγάλο ενδιαφέρον παραχώρησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην εκπομπή The Crossover και τον Τζο Αρλάουκας, στο κανάλι της Euroleague. Μίλησε για τη μεγάλη αγάπη του για τον Ολυμπιακό, την καριέρα του ως παίκτης και προπονητής, αλλά και τους στόχους που υπάρχουν.

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία όσων δήλωσε:

Για την αγάπη του για τον Ολυμπιακό (25:50):
«Δεν μπορώ να το κρύψω. Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού από παιδί. Στην Ελλάδα το γνωρίζουν όλοι. Μεγάλωσα όντας οπαδός του Ολυμπιακού τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ. Όταν δέχθηκα την πρόταση να αναλάβω τον σύλλογο, δεν μπορούσα να την αρνηθώ. Ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου, όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό».

Για την προπονητική του φιλοσοφία (45:30):
«Δεν θέλω να κάνω το λεγόμενο overcoaching. Δεν είναι στη φιλοσοφία μου. Θέλω να βλέπω τους παίκτες να εκφράζονται στο παρκέ. Προφανώς, υπάρχουν συγκεκριμένες αρχές, κανόνες που πρέπει να ακολουθούν, αλλά θέλω να βλέπω να παίρνουν πρωτοβουλίες. Δεν είμια ο τύπος προπονητή που αποφασίζει ποιος θα αναλάβει κάθε επίθεση, ποιος θα σκοράρει, ποιος θα σουτάρει. Δεν μου αρέσει. Πραγματικά θεωρώ πως αν χτίσεις πάνω σε αυτές τις αρχές εντός της σεζόν, θα έρθουν μεγάλα αποτελέσματα».

Για τους στόχους του ίδιου, αλλά και της ομάδας (1:05:15):
«Πρέπει να δουλεύεις καθημερινά, για την επόμενη προπόνηση, για το επόμενο παιχνίδι. Οφείλεις να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις. Παράλληλα, πρέπει να έχεις πάντοτε υψηλό κίνητρο για να γίνεις καλύτερος εσύ ο ίδιος, αλλά και η ομάδα μέσα από εσένα. Τα πάντα έχουν ενδιαφέρον. Τόσο να πάρεις έναν σύλλογο πρωταθλητή και να τον διατηρήσεις στην κορυφή, όσο και να ξαναχτίσεις τη φήμη μίας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι μόνο δική μου ευθύνη. Είναι ομαδική η προσπάθεια. Έχω την υποστήριξη των ιθυνόντων του συλλόγου και των ιδιοκτητών. Ο οργανισμός του Ολυμπιακού είναι σπουδαίος, με παίκτες δραστήριους και θετικούς στο να συνεισφέρουν. Πάντοτε είναι πολύ σημαντικό αυτό».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0