Basket Talk

Άρης - Προμηθέας Πάτρας 76-73: Μαγικός και... άχαστος Πουλιανίτης φόρεσε το στέμμα του «Αυτοκράτορα» (video)

Άρης - Προμηθέας Πάτρας 76-73: Μαγικός και... άχαστος Πουλιανίτης φόρεσε το στέμμα του «Αυτοκράτορα» (video)
Σε παιχνίδι που κράτησε 2 ώρες και 13 λεπτά χωρίς παράταση(!), ο Άρης επικράτησε του Προμηθέα με 76-73, δια χειρός Στέλιου Πουλιανίτη που έκανε «μαγικά» πράγματα και ανέβασε την ομάδα του στην 5η θέση και στο 8-10. Ο Έλληνας γκαρντ «ανάγκασε» το Αλεξάνδρειο να τραγουδήσει το όνομά του...

Ματς τεράστιας έντασης που θύμιζε περισσότερο… πλέι-οφ πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο, μεταξύ Άρη και Προμηθέα, με πολλές διακοπές, τεχνικές ποινές, νεύρα, παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις, συνεχή χρήση του instant-replay, υβριστικά συνθήματα και έναν… μαγικό Στέλιο Πουλιανίτη, στο ματς της ζωής του, να οδηγεί τον «Αυτοκράτορα» σε μια τεράστια νίκη!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό στην επίθεση και να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα, ότι στα πρώτα 10 αγωνιστικά λεπτά, δεν υπήρξε προβάδισμα πάνω από 2 πόντους για καμία από τις δύο ομάδες!

Στη δεύτερη περίοδο, ο Άρης ήταν αυτός που έδειξε να παίρνει τα «ηνία» του ματς, βγάζοντας μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του, έφτασε να προηγηθεί με 5 πόντους (26-21 στο 13), όμως ο Προμηθέας αντέδρασε, μπαίνοντας αυτός σε θέση «αφεντικού». Μάλιστα, έτρεξε σερί 11-0, κυρίως χάρη στην άμυνά του, φτάνοντας να προηγηθεί με +9 (28-37 στο 18’). Μέχρι όμως το τέλος του ημιχρόνου, η κατάσταση άλλαξε και πάλι, καθώς οι 8 πόντοι από τον Στέλιο Πουλιανίτη με 2/2 τρίποντα και ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό, έφεραν ένα σερί 10-0 για τον Άρη αυτή τη φορά, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο «Nick Gallis Hall», με τη διαφορά στον πόντο (38-39 στο 20’)!

Το 3ο δεκάλεπτο σημαδεύτηκε από την άνοδο του Ρέι, που με δύο συνεχόμενα τρίποντα έβαλε τέλος στην επιθετική του δυστοκία, χαρίζοντας στην ομάδα του ένα μικρό προβάδισμα πριν το καθοριστικό 4ο δεκάλεπτο που θα έκρινε τα πάντα (46-52 στο 27’).

Στην τελική ευθεία του αγώνα και με την αρχή του 4ου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 14-0, μετατρέποντας το 50-56 του 30’, σε 64-56, με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να μένει χωρίς πόντο για πάνω από 5 αγωνιστικά λεπτά! Σε εκείνο το σημείο ήρθε ο τραυματισμός του Κέντρικ Ρέι, που αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ, με όλους τους «οιωνούς» να είναι πλέον υπέρ του Άρη.

Ο Γιάννης Καστρίτης που ζούσε όλο το ματς με… υπερβάλλουσα ένταση, αποβλήθηκε με 2η τεχνική ποινή, για διαμαρτυρία 4’20’’ πριν το τέλος. Παρόλα αυτά, ο Άρης έφτασε να προηγηθεί και με +12 (70-58 στο 37’), με τον απίστευτο Πουλιανίτη να μην χάνει με τίποτα σουτ (21 πόντοι, 3/3 δίποντα και 5/5 τρίποντα)! Ο Προμηθέας κατάφερε να πετύχει συνεχόμενα «μεγάλα» και δύσκολα τρίποντα επιστρέφοντας στο ματς και διεκδικώντας τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα. Όμως ο Πουλιανίτης ήταν και πάλι εκεί «αρνούμενος» να αστοχήσει ακόμα και στις ελεύθερες βολές, πετυχαίνοντας 4/4 στα τελευταία δευτερόλεπτα και με την μπάλα να «καίει», κλειδώνοντας τη νίκη, αφού το σουτ του Σίμπσον που λίγο νωρίτερα είχε φέρει το ματς στον πόντο, δεν βρήκε στόχο! 

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 38-39, 51-56, 76-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0