Basket Talk

Κολοσσός Ρόδου - ΑΕΚ 62-65: Κιτρινόμαυρη «απόδραση» χάρη στην άμυνα Σεγκούρα και το... γλίστρημα του Ουίλιαμς! (video)

Κολοσσός Ρόδου - ΑΕΚ 62-65: Κιτρινόμαυρη «απόδραση» χάρη στην άμυνα Σεγκούρα και το... γλίστρημα του Ουίλιαμς! (video)
Οριακή νίκη για την Ένωση, που πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» από τη Ρόδο με 62-65 επί του Κολοσσού, φτάνοντας τις 9 νίκες στο πρωτάθλημα. Κομβικός ο Χάμερ και «μοιραίος» ο καλύτερος παίκτης του παρκέ, Κένι Ουίλιαμς που γλίστρησε στην τελευταία φάση του ματς!

Ντέρμπι τετράδας στη Ρόδο, με την ΑΕΚ να επικρατεί πολύ δύσκολα του γηπεδούχου Κολοσσού, χάρη στην άμυνά της, στο ντεμπούτο του Κούρο Σεγκούρα στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Ο προπονητής της Ένωσης είχε στη διάθεσή του τον Αντώνη Κόνιαρη και τον Έρικ Γκρίφιν που επέστρεψε μετά από ένα μήνα στην Αμερική, όμως δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν με +6 (11-5 στο 5’). Όμως υπήρξε άμεση αντίδραση και ένα επιμέρους 2-11 για την Ένωση που μέσα από την άμυνά της κατάφερε να εγκλωβίσει τους γηπεδούχους και να τους αναγκάσει σε εύκολα λάθη ακόμα και σε επαναφορές της μπάλας, βρίσκοντας εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι άμυνες συνέχισαν να έχουν τον πρώτο λόγο, με τον Κολοσσό όμως να «δηλώνει παρών», τρέχοντας ένα σερί 12-0 με 2 συνεχόμενα τρίποντα του Κένι Ουίλιαμς, και τους γηπεδούχους να μετατρέπουν το 16-24 σε 28-24, με ένα ξέσπασμα που έβαλε και τον κόσμο στην «εξίσωση». Καθοριστικός σε αυτό ο Μίλερ, με εντυπωσιακές φάσεις μέσα στο ζωγραφιστό.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε σε ρυθμούς ντέρμπι με αργό τέμπο και εκατέρωθεν λάθη για τις δύο ομάδες και κυρίως για την Ένωση. Κανένας από τους δύο «μονομάχους» δεν μπορούσε να αποσπαστεί στο σκορ, με την ΑΕΚ όμως να διατηρεί μια μικρή διαφορά μέχρι και 5 πόντων (34-39 στο 23’).

Το παιχνίδι έμελλε να κριθεί στα τελευταία δευτερόλεπτα, με την εξέλιξη να είναι συναρπαστική και την αγωνία στα ύψη. Η ένταση που έβγαινε σε κάθε φάση ήταν φοβερή και από τις δύο ομάδες, με κάθε κατοχή να είναι κομβική. Το προβάδισμα άλλαζε χέρια συνέχεια, μέχρι που ο Κολοσσός με 2 μεγάλα τρίποντα του Φλόιντ και του Ουίλιαμς, πήρε ένα μικρό προβάδισμα στην τελική ευθεία του αγώνα (61-57 στο 39’). Ο Χάμερ απάντησε με δικό του τρίποντο και στη συνέχεια 1/2 βολές και (τυχερή) ασίστ στον Μαυροειδή, στην τελευταία επίθεση της Ένωσης.

Η επαναφορά με το σκορ στο 62-64 υπέρ της Ένωσης και 15'' στο ρολόι, ήταν στα χέρια του Κολοσσού για την τελευταία επίθεση του ματς, όμως ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, Κένι Ουίλιαμς, στην προσπάθειά του να ξεμαρκαριστεί, γλίστρησε με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κλέψει τη μπάλα και μαζί το ροζ φύλλο αγώνα... Ο Πετρόπουλος ευστόχησε σε 1/2 βολές, δίνοντας τη δυνατότητα στον Τιλί να βρει ένα τελευταίο τρίποντο παράτασης, όμως η μπάλα σταμάτησε στο σίδερο.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 32-31, 45-45, 62-65

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0