Basket Talk

Ναυαγεί του Λημνιάτη στον Ιωνικό που ελπίζει στην παραμονή μέσω… Αθλητικού Δικαστή και ΑΣΕΑΔ

Ναυαγεί του Λημνιάτη στον Ιωνικό που ελπίζει στην παραμονή μέσω… Αθλητικού Δικαστή και ΑΣΕΑΔ

Στον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ και κατόπιν στο ΑΣΕΑΔ εναποθέτει κατά πως φαίνεται τις ελπίδες του για παραμονή στην Α1 ο Ιωνικός Νικαίας που θα συνεχίσει την κανονική περίοδο ως έχει. Δίχως τον Γιώργο Λημνιάτη στη θέση του προπονητή και δίχως να ενισχυθεί με ξένους παίκτες.

Μία, ακόμη, μαύρη σελίδα γράφεται στο φετινό άθλιο από κάθε άποψη πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ αφού ο Ιωνικός Νίκαιας έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου ουσιαστικά αποφάσισε να εναποθέσει όλες του τις ελπίδες παραμονής σε… εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Και εξηγούμε…

Η ουραγός πλέον ομάδα της Νίκαιας που μόνο τον τελευταίο μήνα έχει αφήσει να φύγουν ο προπονητής (Σεγκούρα), ο πρώτος σκόρερ (Τζέρμαν), δύο ακόμη Αμερικανοί (Πάρκερ, Λάνγκφορντ) και ο βασικός σέντερ (Γόντικας) θα βαδίσει μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου δίχως αλλαγές ούτε στον πάγκο ούτε στο ρόστερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BN Sports στον Ιωνικό μετά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής βλέπουν πως οι πιθανότητες παραμονής αγωνιστικά έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και για αυτό τον λόγο δεν πρόκειται να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις με τον Γιώργο Λημνιάτη αφού δεν μπορούν να τον διαβεβαιώσουν για την ενίσχυση του ρόστερ με τρεις νέους ξένους παίκτες και έτσι οι Νικαιώτες θα κρατήσουν ως υπηρεσιακό προπονητή τον Άγγελο Τσίκληρα μέχρι το φινάλε.

Φυσικά ούτε λόγος για ενίσχυση του ρόστερ ίσα ίσα που αναμένεται να αποχωρήσει και ο Αμερικανός σκόρερ Χάμιλτον ο οποίος πρόλαβε και έπαιξε δύο αγώνες, στη συνέχεια δέχθηκε πρόταση από ομάδα του Κατάρ αλλά η υπόθεση ναυάγησε και το Σάββατο δεν έπαιξε εναντίον του Λαυρίου σε ένα ματς που υποτίθεται ήταν «ζωής και θανάτου» για την ομάδα του επειδή είχε… πυρετό.

Πλέον στον Ιωνικό έχουν πάρει απόφαση ότι η ομάδα τους θα υποβιβαστεί σχεδόν αύτανδρη με 6-7 παίκτες να έχουν μείνει να παλεύουν και κόντρα στους κανονισμούς του ΕΣΑΚΕ που επιφέρουν πρόστιμα στις ομάδες που δεν ολοκληρώνουν τη σεζόν με τον ίδιο αριθμό ξένων με τον οποίο ξεκίνησαν. Αλλά για τον ΕΣΑΚΕ αυτά είναι ψιλά γράμματα…

Μοναδική ελπίδα της ιστορικής ομάδας της Νίκαιας, της ομάδας που έδωσε στο ελληνικό μπάσκετ παίκτες όπως ο Γιαννάκης, ο Οικονόμου, ο Αλεξανδρίδης, ο Καββαδάς κ.α. είναι η αποβολή του Ηρακλή λόγω της απόρριψης της άδειας συμμετοχής του από την ΕΕΑ. Η υπόθεση έχει ήδη πάει στον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ που λέγεται ότι θα αποφασίσει είτε αφαίρεση βαθμών (το καλό… σενάριο για τον Ηρακλή) είτε αποβολή αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο «γηραιός» θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, θα συνεχίσει να παίζει κανονικά στο πρωτάθλημα και το ΑΣΕΑΔ θα αποφασίσει για την οριστική τύχη του με τους ανθρώπους του «γηραιού» όπως προ λίγων εβδομάδων είχε δηλώσει ο μεγαλομέτοχος Θεόδωρος Δρακόπουλος να θεωρούν σίγουρη την αθώωσή τους όπως είχε ήδη συμβεί άλλη μία φορά πριν ένα μήνα.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0