Basket Talk

Ο κόουτς Σπανούλης σαν θηρίο στο κλουβί – Το BN Sports είδε από κοντά τον θρύλο του μπάσκετ και καταγράφει την εμπειρία (video)

Ο κόουτς Σπανούλης σαν θηρίο στο κλουβί – Το BN Sports είδε από κοντά τον θρύλο του μπάσκετ και καταγράφει την εμπειρία (video)

Όρθιος, σε διαρκή κίνηση, με τα μάτια καρφωμένα στο παρκέ και μυαλό να τρέχει δύο φάσεις μπροστά. Ακριβώς όπως έκανε και σαν παίκτης. Απλά τώρα το κάνει ως προπονητής.

Σχετικά Άρθρα

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε μιλάμε για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος κρέμασε τα μπασκετικά του παπούτσια στο τέλος της περασμένης σεζόν και κάνει πια δειλά δειλά τα πρώτα του βήματα ως head coach.

Η Euroleague αποφάσισε να εμπιστευτεί στα χέρια του τις ομάδες επίλεκτων που συμμετέχουν φέτος στο ANGT. Πρώτος σταθμός του τουρνουά, αλλά και της προπονητικής καριέρας του «V-Span» η Σερβία στα τέλη Φεβρουαρίου. Δεύτερος σταθμός στην Πάτρα από τις 25 μέχρι τις 27 Μαρτίου. Το BN Sports βρέθηκε εκεί, για να δει από κοντά τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ στα νέα του καθήκοντα, αλλά και για να πάρει μια γεύση από τα ανερχόμενα ταλέντα της γηραιάς ηπείρου.

Τι κρατάμε από τις εικόνες που είδαμε στην Πάτρα; Το ασίγαστο πάθος του Σπανούλη. Εξωτερικά ήρεμος, χαλαρός, με τα χέρια πότε στις τσέπες, πότε σταυρωμένα, πότε απλωμένα να μοιράζουν οδηγίες για την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Κινήσεις που φανερώνουν μια κεκαλυμμένη αμηχανία.

Βλέπετε αλλιώς είναι να περνάνε όλες οι μπάλες και οι αποφάσεις από τα χέρια σου και αλλιώς το καρδιοχτύπι από την άκρη του πάγκου. Και δεν υπάρχει μαγικό κουμπί για να σκοτώσεις τον παίκτη -τον παικταρά στην προκειμένη περίπτωση- που κρύβεις μέσα σου. Ούτε είναι εύκολη υπόθεση η διαχείριση παιδιών 16-18 ετών. Παιδιών που ξέρουν ότι έχουν πάνω τους τα βλέμματα από σκάουτερ του NBA και ως εκ τούτου περισσότερο άγχος και πίεση από ό,τι συνήθως.

Και μην ξεχνάτε ότι δεν μιλάμε για μία συγκεκριμένη ομάδα που την βλέπει σε καθημερινή βάση και μπορεί φορά με τη φορά να περνάει και ένα κομμάτι της φιλοσοφίας του, αλλά για παίκτες από διαφορετικές χώρες, που συγκεντρώνονται όλοι μαζί για τα εν λόγω τουρνουά. Ωστόσο, ο Σπανούλης είναι… μανούλα σε ό,τι έχει να κάνει με παιδιά, αφού ο ίδιος και η σύζυγός του, Ολυμπία Χοψονίδου, έχουν αποκτήσει μαζί έξι (ζωής να έχουν)!

Ήξερε, λοιπόν, πολύ καλά ότι οι υπερβολικές φωνές δεν ωφελούν σε κάτι. Για αυτό και δεν ανέβασε σε καμία στιγμή τα ντεσιμπέλ σε υπερβολικό βαθμό. Για αυτό σε κάθε time-out είχε για πολύτιμο σύμμαχο το πινακάκι και τον μαρκαδόρο. Σχεδιάζοντας με προσοχή τα επόμενα plays και επεξηγώντας λεπτομερώς τι θέλει να γίνει και πως. Για αυτό πολλές φορές κοίταζε με το ένα μάτι όσα γίνονταν στο παρκέ και με το άλλο τους αναπληρωματικούς, αναλύοντας τι θα μπορούσε να είχε γίνει για να αποφευχθεί μια κακή επιλογή ή τι θα έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι βρισκόμενη σε μια παρεμφερή κατάσταση.

Σίγουρα, ο Σπανούλης δεν θα γίνει από την μία στιγμή στην άλλη προπονητής top επιπέδου. Όμως, σίγουρη είναι και η απέραντη αγάπη του για ό,τι σχετίζεται με την πορτοκαλί θεά, όπως και η τελειομανία που τον διέπει όλα αυτά τα χρόνια και τον έκανε έναν εκ των κορυφαίων-αν όχι τον κορυφαίο-των ευρωπαϊκών παρκέ. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά λοιπόν και αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Σπανούλης παραμένει θηρίο στο κλουβί. Κι αυτό το πάθος μόνο σε καλό μπορεί να βγει.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0