Basket Talk

«Μουράτη» εμφάνιση από το Λαύριο, πέρασε από τη Νίκαια με 84-91 επί του Ιωνικού (video)

«Μουράτη» εμφάνιση από το Λαύριο, πέρασε από τη Νίκαια με 84-91 επί του Ιωνικού (video)
Το Λάυριο «δραπέτευσε» από τη Νίκαια, επικρατώντας του ουραγού Ιωνικού με 84-91, παρά την ανταγωνιστική εμφάνιση των γηπεδούχων, έχοντας τον Βασίλη Μουράτο σε εξαιρετική κατάσταση, φτάνοντας τις 7 νίκες και την 7η θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ.

Ο ουραγός Ιωνικός υποδέχτηκε το Λαύριο με στόχο την 4η φετινή νίκη του και έπαιξε αρκετά καλά, φτάνοντας κοντά στο να την πετύχει, όμως το Λαύριο του τρομερού Βασίλη Μουράτου, καθάρισε το ματς στην 4η περίοδο, φτάνοντας τελικά στο ροζ φύλλο αγώνα.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν σε αργό «τέμπο», με το σκορ να μένει σε χαμηλά επίπεδα και τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο στο 1ο δεκάλεπτο. Το Λαύριο έδειχνε να έχει τον έλεγχο εκμεταλλευόμενο τη μεγαλύτερη ποιότητα του ρόστερ του και τις περισσότερες επιλογές που διαθέτει στη «φαρέτρα» του ο κόουτς Σερέλης (11-18 στο 6’).

Όσο η ώρα περνούσε όμως, ο Ιωνικός των μόλις δύο διαθέσιμων ξένων έδειξε «σφυγμό, ισοφαρίζοντας και δείχνοντας ότι θα παλέψει το ματς μέχρι τέλους (23-23 στο 11’). Το Λαύριο με μπροστάρη τον Βον συνέχισε να προσπαθεί να πάρει μια διαφορά, όμως ο Γκιουζέλης που ήρθε από τον πάγκο για τον Ιωνικό, είχε… αντίθετη άποψη και με 3/3 τρίποντα έδωσε μεγάλη βοήθεια στην ομάδα του, δίνοντάς της την ώθηση να φτάσει μέχρι και σε θέση οδηγού (41-38 στο 17’).

Το δεύτερο ημίχρονο συνέχισε σε ρυθμούς «ντέρμπι», με τον Ιωνικό όμως να καταφέρνει γρήγορα να γίνει «αφεντικό» του ματς, φτάνοντας μάλιστα να προηγηθεί και με +11 (61-50 στο 24’). Το Λαύριο επέστρεψε άμεσα, βρίσκοντας τον τρόπο να ισοφαρίσει πριν το τέλος της περιόδου (65-65 στο 30’) και όλα ξεκαθάριζαν στο 4ο δεκάλεπτο.

Εκεί το Λαύριο εκμεταλλεύτηκε τις περισσότερες επιθετικές λύσεις, με τον Μουράτο να είναι εξαιρετικός τελειώνοντας το ματς με 26 πόντους και 9 ασίστ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να χτίσουν στα τελευταία λεπτά μια μικρή διαφορά, την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος.

Ο Νικολαΐδης έβαλε το καλάθι του αγώνα, με το σκορ στο 80-82, πέτυχε ένα απίστευτο τρίποντο εκτός ισορροπίας, στη λήξη του χρόνου επίθεσης, φέρνοντας τη διαφορά στους 5, (80-85, ένα λεπτό πριν το τέλος)! Το σουτ του «μικρού», που λίγο νωρίτερα είχε κάνει airball σε προσπάθεια, έκρινε ουσιαστικά τον αγώνα, με τους παίκτες του Σερέλη να είναι ψύχραιμοι στις αποφάσεις τους και εύστοχοι στις βολές.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 45-45, 65-65, 84-91

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0