Basket Talk

Απόλλων Πάτρας - Ηρακλής 89-95: Δήλωση... παραμονής από τον «Γηραιό», μετά από θρίλερ δύο παρατάσεων! (video)

Απόλλων Πάτρας - Ηρακλής 89-95: Δήλωση... παραμονής από τον «Γηραιό», μετά από θρίλερ δύο παρατάσεων! (video)
Ο Ηρακλής πήρε ένα τεράστιο «διπλό» στην Πάτρα επί του Απόλλωνα, με 89-95, μετά από δύο παρατάσεις (67-67 κ.δ.), «ξεκολλώντας» από τις 3 νίκες και «ατενίζοντας» την παραμονή στην Basket League με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία... 

Ο Ηρακλής που μετρούσε 7 συνεχόμενες ήττες και είχε να κερδίσει από το… 2021 και συγκεκριμένα τις 15 Δεκεμβρίου, με τη μοναδική εκτός έδρας νίκη του να είναι στη Λάρισα, κατάφερε μετά από ένα συγκλονιστικό ματς να περάσει από το κλειστό της «Περιβόλας». Με τη σημερινή του εμφάνιση άξιζε 100% τη νίκη που είναι η 4η φετινή και τον φέρνει πολύ κοντά στο στόχο της παραμονής! Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, όμως χρειάστηκε η τρίτη και... φαρμακερή απόπειρα, μετά από κανονική διάρκεια και πρώτη παράταση για να καμφθεί η αντίσταση του Απόλλωνα Πάτρας και του τρομερού Γιώργου Τσαλμπούρη!

Ο Ηρακλής ξεκίνησε πολύ καλύτερα το ματς και ευτύχησε να προηγηθεί μέχρι και με +12 στην πρώτη περίοδο (2-14 στο 4’)! Ο «Γηραιός» έδειξε από την αρχή ότι θέλει πολύ μια νίκη τεράστιας βαθμολογικής σημασίας για αυτόν, στη μάχη για την παραμονή στην Basket League. Ο Απόλλωνας κατάφερε να αντιδράσει με τον Τσαλμπούρη να βρίσκεται σε πολύ καλή επιθετική μέρα. Το εύστοχο μπάζερ-μπίτερ τρίποντο του Τζερέλ Σίμονς στο τέλος του δεκαλέπτου έριξε τη διαφορά στους 7 (15-22 στο 10’).

Στο 2ο δεκάλεπτο οι άμυνες είχαν τον «πρώτο λόγο», με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται αισθητά να βρούνε τον δρόμο προς το καλάθι και τον Ηρακλή να διατηρεί ένα προβάδισμα λίγο πάνω από τους 5 πόντους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η περίοδος ολοκληρώθηκε με επιμέρους σκορ 12-11.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Πατρινούς να μειώνουν φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και στον πόντο (32-33 στο 21’). Ο Γκάρετ όμως με ένα επιθετικό ξέσπασμα, με εντυπωσιακό κάρφωμα και καλάθι και φάουλ έβαλε τον Ηρακλή μπροστά με +8, «ξεσπώντας» στη μπασκέτα του Απόλλωνα (40-48 στο 26’), με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και το +11 για τους φιλοξενούμενους (42-53 στο 28’). Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας εξαιρετική άμυνα κατέθεσαν μεγάλο πάθος στο παρκέ με υπερπροσπάθεια σε κάθε φάση.

Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στην αρχή της τελευταίας κρίσιμης περιόδου με τον Ηρακλή να διατηρεί τη διαφορά λίγο κάτω από τους 10 πόντους. Οι γηπεδούχοι όσο το ματς πλησίαζε στο τέλος, έβγαλαν αντίδραση, με τον καλύτερο παίκτη τους σήμερα Γιώργο Τσαλμπούρη να ευστοχεί σε τρίποντο που έφερε τη διαφορά σε απόσταση ενός καλαθιού (58-61 στο 37’). Ο Ηρακλής παρέμεινε ψύχραιμος βάζοντας τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» και βρίσκοντας τις λύσεις ώστε να διατηρήσει το προβάδισμα. Ο Τζαμάλ Έιμπραμς ήταν αυτός που πήγε να κλειδώσει το ματς, όμως με το σκορ στο 64-66, ευστόχησε σε 1/2 βολές δίνοντας την ευκαιρία στον Τσαλμπούρη με τρίποντο στην εκπνοή να στείλει το ματς στην παράταση!

Τα πάντα πλέον πλέον κρέμονταν σε «μία κλωστή», με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει το μομέντουμ του αγώνα, ξεκινώντας καλύτερα στον έξτρα χρόνο. Ο Κέισον Γουντς όμως από πλευράς «Γηραιού», έδειξε να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη, ευστοχώντας σε συνεχόμενες επιθέσεις με 2 αλλεπάλληλα τρίποτα και 2/2 βολές, όμως ο... εφτάψυχος Απόλλωνας επέστρεψε ξανά, με τον Μακλίν να είναι αυτή τη φορά ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, που ισοφάρισε σε 80-80 με ένα δευτερόλεπτο στο ρολόι!

Στη δεύτερη παράταση ήταν η σειρά του Έιμπραμς να βγει μπροστά από πλευράς Ηρακλή, βάζοντας μεγάλα σουτ, με αποκορύφωμα το τρίποντο που έκρινε ουσιαστικά το ματς, διαμορφώνοντας το 85-90, 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Αυτή τη φορά οι Θεσσαλονικείς αποδείχτηκαν πιο... διαβασμένοι και ψύχραιμοι, ευστοχώντας στις βολές και μην αφήνοντας την ομάδα του Νίκου Βετούλα να επιστρέψει για τρίτη φορά!

Όλοι οι ξένοι του Ηρακλή βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα συνεισφέροντας τα μέγιστα στην τεράστια νίκη με τον Τόνι Ρότεν να ξεχωρίζει λίγο περισσότερο στην κανονική διάρκεια, όμως τραυματίστηκε στην πρώτη παράταση και αποχώρησε… Τη σκυτάλη πήραν Γουντς και Έιμπραμς σηκώνοντας το βάρος για τον «Γηραιό», με τον Γκάρετ να μην υστερεί στο ελάχιστο...

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 27-33, 49-53, 67-67(κ.δ.), 80-80(1η παράταση), 89-95

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0