Basket Talk

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 80-94: Έκανε τα… εύκολα, δύσκολα στο Αστρομπάλ, αλλά τελικά «κλείδωσε» το πλεονέκτημα, δια χειρός Σλούκα! (video)

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 80-94: Έκανε τα… εύκολα, δύσκολα στο Αστρομπάλ, αλλά τελικά «κλείδωσε» το πλεονέκτημα, δια χειρός Σλούκα! (video)

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την έδρα της… μισής και αδιάφορης Βιλερμπάν με 80-94 και εξασφάλισε, τουλάχιστον την 4η θέση στην κανονική διάρκεια της Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι με τη νίκη τους στη Γαλλία «κλείδωσαν» την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ και την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτούν την Μπαρτσελόνα με στόχο το ροζ φύλλο που μπορεί υπό προϋποθέσεις να τους στείλει ακόμα και στην 3η θέση! Οι παίκτες της Βιλερμπάν, αν και δεν είχαν κίνητρο και έπαιζαν περισσότερο κάνοντας συντήρηση δυνάμεων, εν όψει του Γαλλικού Κυπέλλου που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο, κατάφεραν να δυσκολέψουν πολύ τον Ολυμπιακό για τουλάχιστον 3 δεκάλεπτα.

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο αποφασισμένος, και με δύο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα του Παπανικολάου από το ίδιο μάλιστα σημείο, να φέρνουν τη διαφορά στο +8 (2-10 στο 3’). Οι Γάλλοι ισορρόπησαν γρήγορα, με την άμυνα του Ολυμπιακού να έχει περιορίσει το σκοράρισμα του Οκόμπο, όμως όχι και τη δημιουργία του, με τους παίκτες της Βιλερμπάν να ευστοχούν συνεχώς από την περιφέρεια και τον Κώστα Αντετοκούνμπο μάλιστα να βρίσκει και αυτός στόχο από μακριά, απέναντι στην ερυθρόλευκη άμυνα.

Οι Πειραιώτες έδειξαν να ξεφεύγουν, ανεβάζοντας τη διαφορά μέχρι και το +7 (35-42 στο 18’), όμως η Βιλερμπάν έτρεξε σερί 8-0 λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Οσετκόφσκι να το παίρνει πάνω του, κερδίζοντας κατά κράτος τον Πρίντεζη, πετυχαίνοντας τρίποντο, τρεις βολές και καλάθι και φάουλ σε συνεχόμενες επιθέσεις, αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποσύρει τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Όμως ο ΜακΚίσικ με καλάθι και φάουλ και δύσκολο σουτ από τη γωνία έβαλε ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι άμυνες «έσφιξαν», με τον Ολυμπιακό να δείχνει πως ελέγχει του ρυθμό του αγώνα. Τα δύο συνεχόμενα τρίποντα όμως του πιτσιρικά Στράζελ έφεραν τη Βιλερμπάν μπροστά με 64-63, αλλά οι δύο «ηγέτες» του Ολυμπιακού, Βεζένκοφ και Σλούκας απάντησαν με δικά τους μεγάλα σουτ τριών πόντων, επαναφέροντας την ομάδα τους στο +5 και σε τροχιά νίκης (64-69 στο 30’).

Ο Κώστας Σλούκας κατάφερε να γίνει κομβικός και στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου, σκοράροντας και δημιουργώντας, φέρνοντας για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα υπέρ της ομάδας του (68-78 στο στο 33’). Ο Έλληνας γκαρντ πέτυχε και τους 15 πόντους του στο 2ο ημίχρονο δείχνοντας πόσο ήθελε να έρθει αυτή η νίκη, που φέρνει την ομάδα του ένα μικρό βήμα πιο κοντά στο Βελιγράδι και το φάιναλ-φορ! Η Βιλερμπάν προσπάθησε να επιστρέψει ξανά, μειώνοντας στους 6 (72-78 στο 35’), όμως η αμυντική χαλαρότητα του Ολυμπιακού τελικά δεν του στοίχησε, φεύγοντας από το Αστρομπάλ με το ροζ φύλλο αγώνα αλλά και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ στις αποσκευές του!

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 43-47, 64-69, 80-94

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0