Basket Talk

ΝΒΑ: Σποέλστρα vs Μπάτλερ και οι υπόλοιποι 5 καυγάδες ανάμεσα σε παίκτες και προπονητές! (video)

ΝΒΑ: Σποέλστρα vs Μπάτλερ και οι υπόλοιποι 5 καυγάδες ανάμεσα σε παίκτες και προπονητές! (video)

 Το χθεσινοβραδινό περιστατικό ανάμεσα στον Έρικ Σποέλστρα και τον Τζίμι Μπάτλερ ανακάλεσε μνήμες από πρόσφατους, αλλά και παλαιότερους καυγάδες ανάμεσα σε προπονητές και παίκτες. 

Μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι η δουλειά των head coach του NBA, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Καλούνται μονίμως να διαχειριστούν προσωπικότητες-celebrities, με πολλούς αθλητές να διακατέχονται από εγωπάθεια και υπεροψία. 

Σε αρκετές εκ των περιπτώσεων οι καλαθοσφαιριστές βρίσκονται πάνω από τους προπονητές, με την ιεραρχία να είναι λίγο μπερδεμένη και τις κυρώσεις να μην τους αγγίζουν. Ότι και να συνέβη, εικόνες σαν τις χθεσινές στο Μαϊάμι Χιτ-Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, μόνο τιμητικές δεν είναι για την υπόληψη μίας ομάδας.

1. Έρικ Σποέλστρα-Ντουέιν Γουέιντ (2012)

Πρωταγωνιστής σε ακόμη έναν περιστατικό ο head coach των Χιτ. Ημιτελικά των play-offs στην Ανατολή και οι Πέισερς υποδέχονται το Μαϊάμι. Ένα time-out προκάλεσε το έντονο τετ-α-τετ μεταξύ του προπονητή των φιλοξενούμενων και του σούπερσταρ Ντουέιν Γουέιντ, ο οποίος πλησίασε τον προπονητή και του μίλησε με περίσσεια επιθετικότητα. 

Σε κάθε περίπτωση η πολυετή συνεργασία τους συνοδεύτηκε με πολλές χαρούμενες, θετικές στιγμές, με τον αθλητή να έχει αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια για τον Σποέλστρα: «Δεν παίρνει αρκετό σεβασμό. Αλλά ξέρετε, ο Σπο δεν ενδιαφέρεται για αυτό. Δεν τον νοιάζει καθόλου. Αλλά εννοώ, κοιτά τι συμβαίνει στο υπόλοιπο πρωτάθλημα...»

2. Γκρεγκ Πόποβιτς-Ντάνι Γκριν (2014)

Παράταση, τεταμένα νεύρα και το σκορ να γράφει Νετς-Σπερς 95-93, 15 δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Κοκκινισμένος και έξω φρενών ό μυθικός Γκρεγκ Πόποβιτς, καλεί time-out και ετοιμάζεται να τα ψάλει στον αθλητή του. Πλησιάζει τον Ντάνι Γκριν και ξεκινάει να ουρλιάζει μαινόμενος. 

«Βγάλε τον σκασμό». Φαίνεται ότι ο προπονητής του Σαν Αντόνιο νευρίασε με το μεγάλο στόμα του τότε νεαρού αθλητή, ο οποίος τον κοιτούσε αποσβολωμένος. Σαν να τα ψέλνει ο πατέρας στον γιο.

3. Ρικ Καρλάισλ-Ραζόν Ρόντο (2015)

Οι Μάβερικς υποδέχονται τους Ράπτορς στο Ντάλας και υπολείπονται εννέα πόντων στο σκορ. Έτσι ο τότε προπονητής καλεί time-out, γεγονός που αποτέλεσε έναυσμα για να ξεσπάσει ο Ραζόν Ρόντο, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ωρύεται στο πρόσωπο του τότε 55χρονου τεχνικού. 

Η σχέση μεταξύ των δύο ανδρών δεν ήταν ποτέ καλή, γεγονός που αποτυπώθηκε στην αγωνιστική απραξία του άλλοτε αθλητή των Μπόστον Σέλτικς. Το εγώ του Ρόντο δεν άντεξε τον πάγκο και λίγους μήνες αργότερα αποχώρησε από την ομάδα επικαλούμενος προβλήματα τραυματισμού. 

4. Μάικ Σουίνι-Γιάννης Αντετοκούνμπο (2015)

Από τις ελάχιστες φορές που ο Greek Freak βγήκε εκτός εαυτού. Τρίτη περίοδος, time-out και ο Αντετοκούνμπο επιτίθεται στον προπονητής-άμυνας των ΜπακςΜάικ Σουίνι. Οι ψυχραιμότεροι στάθηκαν ανάμεσα τους, με αποτέλεσμα να λυθεί άμεσα η παρεξήγηση.

«Θα σε γ***σω». Αυτό φέρεται να είπε ο Γίαννης, σε μία στιγμή η οποία μόνο τιμητική δεν ήταν για τον ίδιο. Παρ' όλα αυτά εκείνη την περίοδο το Μιλγουόκι δεχόταν τα καλάθια σωρηδόν, ενώ με το πέρας του συγκεκριμένου αγώνα βρέθηκαν να χάνουν με 120 πόντους παθητικό. 

5. Γρεγκ Φόστερ-Γκόγκα Μπιτάτζε (2021)

Πέισερς εναντίων Κίνγκς, τρίτη περίοδος και η ανασταλτική αδράνεια των πρώτων φέρνει τον προπονητή τους σε έξαλλη κατάσταση. Συγκεκριμένα οι δύο διαδοχικές ανύπαρκτες άμυνες του Γκόγκα Μπιτάτζε, ερέθισαν τον Γκρέγκ Φόστερ, με αποτέλεσμα να του επιτεθεί στην ανάπαυλα. 

Σε τέτοιο σημείο, που εμφανίσθηκε έτοιμος για να χειροδικήσει, με το υπόλοιπο staff να τον κρατάει πίσω. Φαίνεται βέβαια πως ο Γεωργιανός καλαθοσφαιριστής τον προκάλεσε, λέγοντας: «Κάθισε κάτω, είμαστε εδώ για να σουτάρουμε τρίποντα και όχι για να παίζουμε άμυνα.»

6. Έρικ Σποέλστρα-Τζίμι Μπάτλερ (2022)

Μόλις λίγες ώρες πέρασαν από την μίνι σύρραξη στον πάγκο των Χιτ, εκεί όπου μία διχογνωμία ανάμεσα σε Τζίμι Μπάτλερ και Άντονις Χάσλεμ έβγαλε τον head coach τους έξω από τα ρούχα του. Κατά την διάρκεια ενός time out οι δύο συμπαίκτες απευθύνθηκαν ο ένας στον άλλον σε έντονος ύφος, με τον Αμερικανο-Φιλιππινέζο προπονητή να κατευθύνεται στο πρώτο και να του φωνάζει, όντας εκτός εαυτού.

Σπάνια εικόνα για τον 51χρονο, ο οποίος θέλησε ωστόσο να σβήσει την φωτιά με τις post game δηλώσεις του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Τα πράγματα είναι απλά. Έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο και βλέπαμε ότι για δεύτερη σερί παιχνίδι μας κλωτσούσαν στον κ@@ο και δεν παίζαμε στο επίπεδο που θέλουμε. Και καθένας ήταν στεναχωρημένος από την εικόνα που δείχναμε...».

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0