Basket Talk

Ισοπέδωσε και σφράγισε τον αποκλεισμό του Προμηθέα η Βίρτους με 83-61! (video)

Ισοπέδωσε και σφράγισε τον αποκλεισμό του Προμηθέα η Βίρτους με 83-61! (video)

Ο Προμηθέας γνώρισε τη 12η ήττα της σεζόν για το EuroCup, με την ισοπεδωτική Βίρτους Μπολόνια να επιβάλλεται των Πατρινών με 83-61 και να υπογράφει τον αποκλεισμό της ελληνικής ομάδας από την επόμενη φάση της διοργάνωσης!

Ο Προμηθέας Πάτρας υποδέχτηκε τη Βίρτους Μπολόνια για την 16η αγωνιστική του EuroCup στο «Δημήτρης Τόφαλος». Οι γηπεδούχοι προερχόντουσαν από την ήττα στο Μαυροβούνιο με 90-77 από τη Μπούντουτσνοστ. Από την άλλη μεριά η ομάδα του Σκαριόλο γνώρισε την ήττα από την σλοβενική Τσεντεβίτα χωρίς την παρουσία του προπονητή του με 86-74.

Τον αγώνα παρακολούθησε ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς θα είναι προπονητής στην ομάδα της Πάτρας στο τουρνουά νέων της Ευρωλίγκα που θα διεξαχθεί στην Αχαΐα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (26-27/3).
Ο Προμηθέας πάλεψε και παρέμεινε στο παιχνίδι για… δυόμιση δεκάλεπτα, αλλά οι φιλοξενούμενοι με ένα ξέσπασμα πήραν κεφάλι στο σκόρ και «καθάρισαν» το παιχνίδι. Να σημειωθεί πως ο Σκαριόλο δεν είχε στη διάθεση του τον Μίλος Τεόντοσιτς όπως και τον Μάρκο Μπελινέλι

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να διατηρεί υψηλά ποσοστά ευστοχίας, σε αντίθεση με την Βίρτους. Η λήξη της περιόδου ήρθε με ένα buzzer τρίποντο του Νίκου Ρογκαβόπουλου, ο οποίος σούταρε από το κέντρο με το ένα χέρι και μείωσε τη διαφορά στους 5 (16-21). 

Η ποιότητα των Ιταλών ξεχώρισε ξανά στο δεύτερο δεκάλεπτο και η Βίρτους άνοιξε τη διαφορά στους 11 (34-23), αλλά με δύο έμμεσα τρίποντα των Αγραβάνη και Ρέι η διαφορά έπεσε στους πέντε (34-29). Η… μπίλια του σκορ έμεινε στο 36-30 υπέρ των φιλοξενούμενων. Κορυφαίος τους παίκτης ήταν ο Κορντινιέ με 10 πόντους, ενώ για τους Πατρινούς κορυφαίος ήταν ο Ρογκαβόπουλος έχοντας 9 πόντους με τρία τρίποντα!

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς για την ομάδα από τη Μπολόνια με ένα επιμέρους 16-2 άνοιξε την ψαλίδα του σκορ και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης! Με τον Κάιλ Ουίμς να βάζει το λιθαράκι του με 8 συνεχόμενους πόντους (δύο τρίποντα). Παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Νίκου Ρογκαβόπουλου, ο Προμηθέας «ξέμεινε» από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Βίρτους. Μια εντυπωσιακή φάση με τον Αζάια Κορντινιέ, η οποία ξεσήκωσε τον πάγκο των Ιταλών ήρθε ένα λεπτό πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου με τον Γάλλο να κάνει πόστερ-κάρφωμα μπροστά στον 19χρονο, Λάγιο.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι γηπεδούχοι… τα έδωσαν όλα αλλά το ξέσπασμα της Βίρτους «γονάτισε» την ομάδα του Ηλία Ζούρου, όπου γνώρισε την 12η ήττα της σεζόν με 83-61. Το μόνο θετικό στοιχείο για τους Πατρινούς ήταν η παρουσία των νεαρών Λάγιου, Μπαζίνα, Βασιλείου και Τανούλη για τη μεγαλύτερη διάρκεια της περιόδου. 

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 30-36, 44-68, 61-83.

Αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0