Basket Talk

Νίκη τίτλου ο Ολυμπιακός - «Άλωσε» τον «Τάφο» (76-81) και κλείδωσε την πρωτιά της κανονικής περιόδου!

Νίκη τίτλου ο Ολυμπιακός - «Άλωσε» τον «Τάφο» (76-81) και κλείδωσε την πρωτιά της κανονικής περιόδου!

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Παναθηναϊκού, επικρατώντας με 81-76. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Μαρτίνς Ζίμπαρτς εξασφάλισε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στον βαθμολογικό πίνακα.

Μια μεγάλη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός στον «Τάφο του Ινδού», επικρατώντας με 81-76 του Παναθηναϊκού για τη 14η αγωνιστική της Α1 Γυναικών. Κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκες» κλείδωσαν ουσιαστικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Κορυφαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Σταμάτη με 19 πόντους, όπως επίσης και οι Νικολοπούλου (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ) και Βίτολα (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Από την άλλη για τις γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Φιτζέραλντ (20 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και Ριντ (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ).

Με το ξεκίνημα της αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός φάνηκε να είναι αρκετά νευρικός, κάνοντας αρκετά λάθη και έχοντας ως συνέπεια ο Ολυμπιακός να πάρει ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (5-9). Στη συνέχεια ωστόσο κατάφεραν να εξαλείψουν τη διαφορά αυτή και, μάλιστα, βγουν μπροστά με την εκκίνηση του δευτέρου δεκαλέπτου να τις βρίσκει στο 21-15. Ο Ολυμπιακός έπειτα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, όμως οι «πράσινες» εν τέλει έκλεισαν το πρώτο μισό όντας ξανά στο +5 (36-31).

Η εκκίνηση της τρίτης περιόδου βρήκε τον Παναθηναϊκό να πατάει ξανά καλύτερα στα πόδια του, με τον πίνακα να δείχνει 44-36 στο 24’. Ένα buzzer beater τρίποντο της Χατζηνικολάου έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα της να ολοκληρώσει και αυτό το δεκάλεπτο όντας ξανά μπροστά, αυτή τη φορά στο +1 (57’56).

Ενώ όλα πήγαιναν σχετικά ιδανικά για την ομάδα της Καπογιάννη, ένα ξέσπασμα του Ολυμπιακού στην τελευταία περίοδο ήταν αρκετό προκειμένου να του χαρίσει τη νίκη. Το εντυπωσιακό 9-0 σερί έκανε το 61-67 και -εν τέλει- τα σημαντικά σουτ των «ερυθρόλευκων» διαμόρφωσε το τελικό 81-76.

Με τον τρόπο αυτό ο Ολυμπιακός διπλασίασαν τις νίκες τους κόντρα στο «τριφύλλι» και θέλουν ακόμα 2 σε πιθανό συναπάντημα των δύο ομάδων στους τελικούς για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 36-31, 57-56, 76-81

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0