Basket Talk

NCAA March Madness: Τα 3 ελληνόπουλα που συμμετέχουν στην... τρέλα του Μαρτίου!

NCAA March Madness: Τα 3 ελληνόπουλα που συμμετέχουν στην... τρέλα του Μαρτίου!
Το κολεγιακό μπάσκετ βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του καθώς ξεκινάει η March Madness με τρία ελληνόπουλα να συμμετέχουν στην... μπασκετική τρέλα του Μαρτίου.

Παιδιά με Ελληνικές ρίζες, παιδιά με όνειρο να καταφέρουν κάποια στιγμή να πατήσουν τα παρκέ του NBA. Το Ελληνικό στοιχείο συνεχίζει να υπάρχει για ακόμη μια χρονιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τρεις Ελληνικές παρουσίες να φτάνουν μέχρι το τελικό τουρνουά του NCAA την περιβόητη March Madness.

To BN Sports σας τους παρουσιάζει...

Γιάννης (John) Πουλακίδας (Yale)
Αντίπαλος πρώτου γύρου: Purdue

poulakidas.jpg

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Σικάγο του Ιλινοϊς και συγκεκριμένα στο Νεϊπερβιλ ο Τζον (Γιάννης) Πουλακίδας είναι μέλος της ομάδας του Yale.
Πριν ενταχθεί εκεί έπαιζε στο γυμνάσιο του “Neuqua Valley” οπού τελείωσε την καριέρα του με περισσότερους από 1.300 πόντους με την καλύτερη επίδοσή του να είναι σε αναμέτρηση απέναντι στο γυμνάσιο του “Bolingbrook” σημειώνοντας 49 πόντους!
Στους Bulldogs όπως είναι το παρατσούκλι της ομάδας του Yale τα νούμερα του δεν είναι και τόσο εντυπωσιακά έχοντας μέσο όρο μόλις 1,9 πόντους, 0,5 ριμπάουντ και 0,1 ασίστ σε 5,1 λεπτά σε 19 αγώνες οπού έχει αγωνιστεί.

Το μπάσκετ είχε μπει για τα καλά στην ζωή του από μικρή ηλικία λόγο του πατέρα του ο οποιος έπαιζε για μια σεζόν στο κολλέγιο του North Central και ο θείος του στο πανεπιστήμιο Briar Cliff της Αϊόβα.

Γιάννης (John) Χριστοφίλης (Creighton)
Αντίπαλος πρώτου γύρου: San Diego

christofilis.jpg

Με καταγωγή από την Λακωνία και ως μόνιμη κατοικία την πολιτεία του Σιάτλ ο Τζον είναι μέλος της ομάδας του πανεπιστημίου του Creighton με τα στατιστικά του ως τώρα στην πρώτη του σεζόν στο πρωτάθλημα να βρίσκονται σε πολύ ρηχά νερά αφού έχει μέσο όρο 0.5 πόντους και 0.3 ριμπάουντ σε 13 ματς που έχει αγωνισθεί. Στα τρία χρόνια που έπαιξε στο γυμνάσιο του O΄Dea είχε μέσο όρο 9.7 πόντους ανά αγώνα.

Η ομάδα που υποστηρίζει στο NBA είναι η Γκόλντεν Στεϊτ Ουόριορς και το μπασκετικό του είδωλο είναι ο Στέφ Κάρι. Στον ελέυθερο του χρόνο του ασχολείται με το ψάρεμα.

Φίλιππος Γκόγκος (Miami Florida)
Αντίπαλος πρώτου γύρου: Southern Cal

GKOGKOS.jpg

Ο τελευταίος της λίστας είναι και ο παίκτης με τα περισσότερα χρόνια παίζοντας στους Miami Hurricanes για τρίτη σεζόν. Ο Φίλιππος Γκόγκος με καταγωγή από την Αθήνα έχει παίξει συνολικά 15 παιχνίδια με χαμηλό μέσο όρο με την πιο παραγωγική του σεζόν του να είναι η πρώτη σημειώνοντας μόλις 0.4 ριμπάουντ σε 2 λεπτά συμμετοχής.

Ο αγαπημένος του παίκτης είναι ο Λεμπρόν Τζέϊμς λόγω της αθλητικότητας του και των επιτευγμάτων του στον χώρο του αθλητισμού. Η πιο μεγάλη στιγμή του στον χώρο του μπάσκετ (μέχρι στιγμής) ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Ρουμανίας το 2015 την χρονιά πριν ξεκινήσει την καριέρα του στο κολλέγιο. Για τις σπουδές του επέλεξε το πανεπιστήμιο του Μαϊάμι λόγω της εξαιρετικής οργάνωσης του κολεγίου στον τομέα των επιχειρήσεων και των ευκαιριών που παρέχει για επαγγελματική αποκατάσταση στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ο πατέρας του Ανάργυρος Γκόγκος είναι στέλεχος επιχείρησης και η μήτερα του είναι ιδιοκτήτρια μεσιτικού γραφείου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Βασίλης Σεϊμένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0